FOTO Otvorili ďalšiu časť bratislavského obchvatu D4/R7, sprístupnili už i Lužný most

TA3 TASR
26.9.2021 15:40

V nedeľu sa otvorila ďalšia časť nultého bratislavského obchvatu D4/R7. Sprístupnil sa 4,3 kilometra dlhý úsek diaľnice D4 vrátane Lužného mosta. Nasledovať by malo otvorenie zvyšku rýchlostnej cesty R7 a ďalšieho úseku D4.

Posledné úseky projektu D4/R7 sa budú podľa zhotoviteľa obchvatu spoločnosti D4R7 Construction otvárať postupne, pretože organizácia dopravy v hlavnom meste je náročný proces.

V nedeľu sa otvoril úsek D4 medzi križovatkami Bratislava - Petržalka a Bratislava - Juh (predtým známa ako Ketelec), ktorý zahŕňa Lužný most. "Vzápätí pokračujeme viacerými ďalšími úkonmi, ktoré povedú k otvoreniu zostávajúcej časti rýchlostnej cesty R7 medzi križovatkami Bratislava - Nivy a Bratislava - Juh a úseku D4 Bratislava - Jarovce a Bratislava - Petržalka pred záverom prvého októbrového týždňa," dodala spoločnosť.

Bratislavský obchvat sa staval formou verejno-súkromného partnerstva. "Postavili sme 59 kilometrov novej diaľnice, 13,5 križovatky, 122 mostných objektov vrátane najdlhšieho súmostia na Slovensku s dĺžkou viac ako 3 kilometre. Ide o najväčší PPP projekt na Slovensku, toho času v celej strednej Európe," vyzdvihol v nedeľu prevádzkový riaditeľ Zero Bypass Limited Tomáš Bežilla.

Projekt označil za úspech obyvateľov Bratislavy a Slovenska, ktorý pomôže mestu, kraju aj celej krajine. Za spoluprácu poďakoval ministerstvu dopravy a všetkým zúčastneným organizáciám, ktoré sa podieľali na povoľovaní, projektovaní a výstavbe projektu.

"Chcem poprosiť motoristickú verejnosť o trpezlivosť, nakoľko otvorenie zvyšnej časti prebehne v niekoľkých etapách a bude trvať niekoľko dní. Musíme si uvedomiť, že otvárame úseky, na ktorých sa nachádza päť diaľničných križovatiek, z toho tri sú v živej premávke. Musíme presmerovať dopravu, dokončiť dopravné značenie a zvodidlá," dodal Bežilla.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok