Kližan získal ocenenie Nováčik roka na okruhu ATP

TASR, TA3
5.11.2012 22:34

Slovenský tenista Martin Kližan získal ocenenie Nováčik roka na okruhu ATP za rok 2012. Zverenec trénera Karola Kučeru zaznamenal v tejto sezóne výrazný rebríčkový posun, keď poskočil o 88 miest zo 117. na súčasné 29. miesto.

Mená držiteľov výročných cien ATP oznámili niekoľko hodín pred štartom Turnaja majstrov v londýnskej 02 aréne, o víťazoch jednotlivých kategórii rozhodli svojim hlasmi samotní hráči.

Kližan získal koncom septembra v Petrohrade prvý titul na mužskom profesionálnom okruhu, na grandslamovom US Open sa dostal do osemfinále. Okrem slovenského daviscupového reprezentanta kandidovali na Nováčika roka Belgičan David Goffin, finalista turnaja Masters v Paríži Poliak Jerzy Janowicz a Rus Andrej Kuznecov. Vlani získal ocenenie Kanaďan čiernohorského pôvodu Miloš Raonič.

Pre Kližana je ocenenie Nováčik roka veľkou motiváciou do ďalšej práce. "Titul Nováčik roka je pre mňa takým bonbónikom na záver skvelej sezóny. Na začiatku roka som si dal za cieľ vrátiť sa do prvej svetovej stovky a udržať sa v nej čo najdlhšie. Podarilo sa mi dostať zo 117. miesta do elitnej tridsiatky, čo je veľký krok vpred. Musím však na sebe naďalej makať. S mojím tímom urobím všetko pre to, aby som v novej sezóne dosiahol rovnako dobré výsledky a obhájil tohtoročné body. Je to pre mňa veľká motivácia," povedal pre TASR slovenský daviscupový reprezentant, ktorý odštartuje prípravu na novú sezónu koncom novembra sústredením vo Vysokých Tatrách.

Staronový líder rebríčka ATP Srb Novak Djokovič, ktorý bude 14. novembra v bratislavskom NTC súperom Kližana v rámci exhibície Tennis Classic, získal honor pre koncoročnú svetovú jednotku vo dvojhre a stal sa aj laureátom Ceny Arthura Ashea. Dve trofeje pribudli aj Švajčiarovi Rogerovi Federerovi, ktorý sa stal opäť najobľúbenejším hráčom u fanúšikov a získal aj cenu Stefana Edberga za džentlmenské správanie. Americké dvojičky Bob a Mike Bryanovci sa stali opäť najlepšími deblistami roka a triumfoval aj v hlasovaní fanúšikov. Cenu za Návrat roka udelili Nemcovi Tommymu Haasovi, ktorému sa po sérii zranení podarilo prebojovať do elitnej 25-ky. Skokanom roka sa stal Austrálčan Marinko Matoševič.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok