Spolumajitelia FC Nitra zostanú vo funkciách do konca jesene

TASR, TA3
5.11.2012 21:14

Spolumajitelia futbalového klubu FC Nitra Jiří Magyar a Norbert Bödör sa na utorňajšom valnom zhromaždení svojho členstva v predstavenstve nevzdali a v snahe zabezpečiť štandardný chod klubu zotrvajú vo funkciách do konca jesennej časti súťaže. Informoval o tom nitriansky klub na svojej oficiálnej stránke.

Spolumajitelia FC Nitra zostanú vo funkciách do konca jesene
SITA

"Vzhľadom k tomu, že do utorka 5. novembra sa nenašiel subjekt, ktorý by na zodpovedajúcej úrovni zabezpečil chod akciovej spoločnosti, pristúpilo utorkové valné zhromaždenie FC Nitra, a.s. k vypusteniu dvoch bodov pôvodne stanového programu - o vzdaní sa členstva v predstavenstve a o návrhu na zloženie nového predstavenstva," uvádza sa v stanovisku klubu.

Majoritní akcionári FC Nitra Magyar a Bödör však v pondelok potvrdili svoje predchádzajúce rozhodnutie o odstúpení zo svojich funkcií, oficiálne sa tak ale stane až na ohlásenom mimoriadnom valnom zhromaždení, ktoré sa uskutoční po skončení jesennej časti futbalových súťaží.

"V prípade, že sa do tohto termínu nenájde reálna možnosť pokračovania akciovej spoločnosti bez jej súčasných majoritných akcionárov, súd z úradnej moci futbalový klub zlikviduje," dodáva webová stránka FC Nitra.

Spolumajitelia sa rozhodli opustiť klub po udalostiach počas a po zápase 9. kola najvyššej súťaže proti Spartaku Trnava. Disciplinárka udelila po inkriminovanom dueli tresty trom vylúčeným hráčom Nitry a potrestala aj klub zastavením činnosti na dve stretnutia. Vlastníci dokonca ponúkajú akcie klubu zadarmo.

Nitra v pondelok odvolala trénera Ladislava Jurkemika. Spolu s ním na lavičke posledného mužstva tabuľky Corgoň ligy 2012/2013 končí aj Marián Šuchančok. Zloženie nového realizačného tímu v Nitre majú zástupcovia klubu oznámiť v utorok.

Rozhovor s generálnym manažérom FC Nitra Jozefom Petránim

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok