Cyklista Svrček vybojoval štvrté miesto v pretekoch juniorov na MS v Belgicku

TA3 TASR
24.9.2021 11:33

Slovenský cyklista Martin Svrček obsadil štvrté miesto v piatkových pretekoch juniorov s hromadným štartom na MS v Belgicku. Titul a dúhový dres svetového šampióna získal Nór Per Strand Hagenes, striebro vybojoval Romain Gregoire z Francúzska a bronz putuje do Estónska vďaka Madisovi Mihkelsovi.

Len 18-ročný Svrček v záverečných metroch špurtoval s Estóncom o bronzovú medailu, tá sa mu napokon neušla. Čerstvo nový člen belgického profitímu Deceuninck–QuickStep, ku ktorému sa pripojí na budúci rok v lete, ale opäť ukázal veľký potenciál. Cyklista, ktorý momentálne pôsobí v talianskej stajni Franco Ballerini, v prebiehajúcej sezóne získal už pätnásť víťazstiev a na nedávnych majstrovstvách Európy finišoval v pretekoch s hromadným štartom na ôsmom mieste.

Pelotón po zlikvidovaní trojčlenného úniku v závere 121 kilometrov dlhej trate neodolal útoku neskoršieho víťaza, ktorý zaútočil na poslednom stúpaní. Jeho nástup zachytili Francúz Gregoire a Talian Belletta. Na posledných päť kilometrov v záverečnom kole Hagenes predviedol veľkú silu a suverénnym spôsobom zvíťazil. Francúz na neho stratil 19 sekúnd, Mikhels a Svrček po 24.

"Som samozrejme šťastný za štvrté miesto. Len ma trochu mrzí, že asi tri kolá do cieľa som zbytočne vyplytval sily, keď si Gregoire nastúpil a dotiahol náš balík. Potom som tam v rozhodujúci moment nebol, ale každopádne som veľmi šťastný," citoval Svrčeka portál cycling-info.sk.

V štartovom poli boli ešte ďalší traja slovenskí reprezentanti. Tomáš Sivok skončil 80. so stratou takmer 16 minút na víťaza, dvojica Samuel Kováč a Samuel Tuka nedokončila.

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok