Šéfa ruského vyšetrovacieho výboru Sledkom našli mŕtveho

TA3 TASR
23.9.2021 18:16

Šéfa Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie (Sledkom) pre Permský kraj našli mŕtveho. Agentúru Interfax o tom informoval zdroj v bezpečnostných zložkách. Oficiálne zatiaľ smrť Sergeja Sarapuľceva nebola potvrdená.

Nové auto za očkovanie? V Moskve chcú lotériou urýchliť vakcinačnú kampaň
TASR/AP

Zdroje agentúry TASS tvrdia, že Sarapuľcev spáchal samovraždu. Spravodajský web Baza dodal, že k samovražde došlo po porade vedenia oblastnej správy SKR, na ktorej sa hovorilo o nedávnej masovej streľbe na pôde Permskej univerzity. Web Mash zasa napísal, že príčinou "samovraždy" Sarapuľceva boli rodinné problémy.

Interfax dodal, že v súvislosti s útokom v areáli miestnej univerzity v stredu do mesta Perm pricestoval riaditeľ SKR Alexandr Bastrykin, ktorý tam viedol operatívnu poradu o priebehu vyšetrovania streľby na univerzite. Podľa hovorkyne SKR Bastrykin na porade zadal konkrétne pokyny týkajúce sa ďalšieho vyšetrovania prípadu masovej streľby a nariadil preveriť bezpečnostné opatrenia na univerzite a ich súlad so zákonom stanovenými normami. Podľa webu Baza niekoľko miestnych vyšetrovateľov bez vysvetlenia z prípadu stiahli.

K útoku v areáli Permskej štátnej univerzity došlo v pondelok. Podozrivým je 18-ročný študent prvého ročníka práva Timur Bekmansurov, ktorý strieľal z legálne zakúpenej zbrane HUGLU 12/76, pričom smrteľne zranil šesť ľudí a ďalšie desiatky zranil. Strelca zadržal príslušník dopravnej polície, ktorý ho predtým postrelil. Mladík je hospitalizovaný v kritickom stave a lekári boli pre strelné zranenie nútení amputovať mu časť nohy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok