Zoznam činností, v ktorých sú ženy lepšie ako muži: Patrí tam aj parkovanie a šetrenie

TA3/zm
26.9.2021 10:00

Nepodceňujte sa, je vedecky dokázané, že ženy dokážu robiť viac vecí naraz a muži nie. Nejde však len o „multitasking“ – nežnejšie pohlavie je údajne lepšie aj v mnohých činnostiach, za ktoré si zásluhy bežne berú naši partneri.

Zoznam činností, v ktorých sú ženy lepšie ako muži: Patrí tam aj parkovanie a šetrenie
Pexels/Cleyton Ewerton

Hovorí sa, že keby mali muži priviesť na svet dieťa, vymreli by sme. Ženy majú oveľa vyšší prah bolesti, zvládajú zladiť kariéru s rodinou, dokážu myslieť na sto vecí súčasne a takto by sme mohli pokračovať. Ale na pomoc si zoberieme fakty!

Nakupujeme výhodnejšie

Veľmi častou výčitkou, ktorú od mužského pokolenia dostávame je, že príliš veľa utrácame a nakupujeme. Nie je to celkom pravda. Americký sociologický prieskum uvádza, že žena dokáže porovnávať cenu za výrobky až do takej miery, že ušetrí nákupom oveľa viac peňazí ako muž. Páni to majú presne opačne. Idú, uvidia a kúpia. Bez rozmyslu. A ak majú dbať na jeden faktor, tak práve na ten, že podľa väčšiny znamená vyššia cena aj záruku kvality. Vo finále teda naši páni manželia utrácajú viac ako my. Zapamätajte si, keď pôjdete najbližšie spoločne na nákupy.

Lepšie parkujeme

Hádka o šoférovaní a parkovaní nechýba v repertoári žiadnej dvojice. Všeobecne sme oveľa zodpovednejšie šoférky, o čom by sme mohli predložiť kvantá štatistík poisťovní. Určite v tabuľkách o nehodovosti vedú muži a ich búračky a pokrivené plochy stoja viac peňazí, ako keď sa do kolízie dostane žena.

Novým faktom však je dĺžka a kvalita parkovania. Takže milé dámy, chlapi síce priemerne parkujú 16 sekúnd a my 24, ale výsledok stojí za to. Nami odstavené auto je potom dokonale rovné! Tvrdia štatistiky, tak sa snažte ich nepokaziť.

Sme šťastnejšie

Zoberme si na pomoc ešte ďalšie čísla. Nech nám naše polovičky vyčítajú, čo chcú, ale medzinárodný index šťastia porovnal naše dve pohlavia a ženy sú so svojim životom spokojné v 51 percentách prípadov a muži len v 47 percentách. Je to skvelý argument na čokoľvek sa rozhodnete robiť. Obhájte si to tým, že vás to robí šťastnou!

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok