Kollár je pripravený rokovať až do noci. Plénum rozhoduje o Mikulcovi

TA3 TASR
23.9.2021 16:14

Poslanci národnej rady pokračujú vo štvrtok popoludní v rokovaní o opozičnom návrhu na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca. Okrem členov vlády sa do diskusie písomne prihlásilo deväť rečníkov. Podľa predsedu NR SR Borisa Kollára je koalícia pripravená rokovať aj do noci.

Kollár je pripravený rokovať až do noci. Plénum rozhoduje o Mikulcovi
TASR/Jakub Kotian

"Koalícia je pripravená o tom rokovať dnes do prerokovania, takže pôjdeme do noci a hlasovať budeme zajtra," povedal Kollár popoludní na tlačovej konferencii. Plénum napokon schválilo, aby sa o návrhu na odvolanie ministra vnútra rokovalo vo štvrtok aj po 19.00 h, prípadne po polnoci, keď to bude nutné. Na to reagoval šéf Smeru-SD Robert Fico s tým, že po 19.00 h nebude v pléne žiaden z predkladateľov. Odôvodnil to tým, že "nemieni tolerovať manipulácie so schôdzami NRSR."

Poslanci Smeru-SD chceli Mikulca odvolávať už v júli, no plénum nebolo uznášaniaschopné, preto sa ich návrh presunul na záver aktuálnej schôdze. Počas leta podali ďalšie dva návrhy, všetky sa presunuli na aktuálnu schôdzu. Preto boli na programe schôdze tri návrhy na odvolanie Mikulca.

Poslanci Smeru-SD napokon stiahli podpisy k dvom návrhom, rokuje sa teda v rámci jedného návrhu. Na štvrtok po 17.00 h je naplánovaná ďalšia mimoriadna schôdza o odvolávaní Mikulca, ktorú inicioval Smer-SD. Kollár povedal, že situáciu vyriešia tak, aby nemuseli o rovnakom návrhu rokovať viackrát.

Mikulcovi opozícia vyčíta viacero vecí, od podozrení z korupcie až po situáciu v jeho rezorte a v bezpečnostných zložkách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok