Haváriu ruského lietadla nikto neprežil. Vláda finančne pomôže rodinám obetí

TA3 TASR
23.9.2021 13:48

Zahynulo všetkých šesť členov posádky lietadla Antonov An-26, ktoré sa zrútilo v stredu v horách v Chabarovskom kraji na ruskom Ďalekom východe. Vo štvrtok to oznámilo ruské ministerstvo pre výnimočné situácie.

Haváriu ruského lietadla nikto neprežil. Vláda finančne pomôže rodinám obetí
TASR/AP

"Naneštastie haváriu nikto neprežil," uviedlo ministerstvo. Gubernátor Chabarovského kraja Michail Degťariov oznámil, že miestna vláda vyplatí rodinám obetí za smrť pilotov jeden miliónov rubľov (skoro 12-tisíc eur). 

"Rozhodli sme sa pomôcť členom rodín obetí. Každej rodine vyplatíme z rezervného fondu vlády (Chabarovského) kraja jeden milión rubľov," uviedol Degťariov.

Lietadlo An-26 zmizlo z radarov v stredu 22. septembra vo vzdialenosti asi 38 kilometrov od letiska v meste Chabarovsk. Išlo o technický let a na jeho palube sa nachádzalo šesť ľudí. Miestnym záchranárom sa lietadlo podarilo nájsť vo štvrtok.

Stroj havaroval na ťažko dostupnom mieste v horách v Boľšechechcirskej prírodnej rezervácii, kde nevedelo pristáť záchranného lietadlo. K miestu havárie preto vyslali pozemnú záchrannú skupinu. Tá na ťažko dostupné miesto havárie cestovala viac ako päť hodín. Do záchrannej akcie bolo celkovo zapojených až 140 ľudí a 35 kusov techniky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok