V Nitrianskom kraji je prvou dávkou zaočkovaných 45 percent obyvateľov

TA3 TASR
21.9.2021 20:00

Prvú dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19 dostalo 45 percent obyvateľov Nitrianskeho kraja. V rámci Slovenska to radí región na tretie miesto. Ako informoval Nitriansky samosprávny kraj, počet zaočkovaných prvou dávkou je 298.401, druhú dávku vakcíny prijalo 281.476 obyvateľov.

Tretia dávka
TASR/AP

„Výjazdová očkovacia služba (VOS) je v NSK v zmysle uznesenia krajského zastupiteľstva zabezpečovaná dvomi zmluvnými poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti. Ostatní poskytovatelia VOS zabezpečujú očkovanie v zmysle zmluvy zo zdravotnými poisťovňami,“ uviedol NSK. Počty záujemcov o očkovanie v čakárni Národného centra zdravotníckych informácií sú v súčasnosti nízke. Podávanie vakcín sa preto v jednotlivých veľkokapacitných očkovacích centrách organizuje podľa ich aktuálnych počtov.  

„Momentálne má NSK uzatvorené VKOC Levice a Nové Zámky. Centrá Šaľa a Štúrovo sú premiestnené do priestorov polikliník. Centrum v Nitre znížilo kapacitu na päť očkovacích kójí. Počas nasledujúceho víkendu 25. a 26. septembra nebude z dôvodu nedostatku záujemcov o očkovancov otvorené v kraji ani jedno VKOC,“ konštatoval NSK. Kraj zároveň pripomenul, že v prípade prepuknutia ďalšej vlny pandémie je pripravený všetky očkovacie centrá znovu otvoriť v plnej kapacite. „V rámci NSK sa okrem centier očkuje aj v ambulanciách všeobecných lekárov pre dospelých, všeobecných lekárov pre deti a dorast a špecialistov,“ pripomenul NSK.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok