K výbuchu vo vodnej elektrárni na rieke Tisa došlo počas údržby turbíny

TA3 TASR
21.9.2021 17:29

K výbuchu vo vodnej elektrárni na rieke Tisa pri mestečku Kisköre v Maďarsku v Hevešskej župe, ktorý si v pondelok vyžiadal osem zranených, došlo počas plánovanej ročnej údržby na jednej zo štyroch turbín. Štyria pracovníci utrpeli ťažké zranenia, uviedla v utorok pre agentúru MTI Maďarská elektrárenská spoločnosť.

K výbuchu vo vodnej elektrárni na rieke Tisa došlo počas údržby turbíny
TASR/AP

Generálny riaditeľ MVM György Kóbor a výrobný riaditeľ MVM Csaba Kiss sa v utorok ráno informovali o situácii na mieste nehody. Udalosť, ktorej príčiny sa stále vyšetrujú, podľa nich neovplyvnila fungovanie zvyšných troch turbín. Táto najväčšia vodná elektráreň v Maďarsku vybudovaná v roku 1974 vyrobí polovicu elektrickej energie vyprodukovanej vodnými elektrárňami.

Hovorca župného úradu civilnej ochrany Csaba Nagy v pondelok uviedol, že príčiny a okolnosti explózie sú zatiaľ nejasné. Hovorca záchrannej služby OMSZ Pál Győrfi povedal, že záchranári zasahovali s piatimi sanitkami a troma vrtuľníkmi. "Štyria muži utrpeli ťažké popáleniny. Previezli ich do nemocníc v Budapešti, Debrecíne a Miškovci. Záchranári ošetrili aj troch mužov a jednu ženu, ktorí utrpeli zväčša pomliaždeniny," povedal Győrfi.

Hasiči na mieste zasahovali s piatimi vozidlami. Po výbuchu požiar nevypukol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok