Maurícius sa otvára pre turistov

CK Satur/PR
21.9.2021 10:00

Exotický ostrov Maurícius v Indickom oceáne začal otvárať svoje brány pre turistov v dvoch fázach, a to na základe priaznivých vládnych opatrení a spolupráce jej obyvateľov, ktorí už opäť vítajú zahraničných návštevníkov.

Maurícius sa otvára pre turistov
CK Satur/PR

Lákajú vás exotické ostrovy v Indickom oceáne? Mnohé z nich sú nádherné zelené, prežiarené slnkom, pohodové a hlavne ponúkajú krásne pieskové pláže a teplé more, ktoré je pre nás suchozemcov vždy veľmi vítanou zmenou. Okrem Maldív či Seychel môžete najnovšie vyskúšať aj podmanivý Maurícius.

Maurícijská vláda tento rok zaviedla otváranie ostrova v dvoch fázach, pričom si už aj vy môžete užiť dovolenku na ostrove Maurícius. Aktuálne do 30. septembra 2021 prebieha prvá fáza, kde je podmienené ostať v hoteli, pričom zaočkované osoby môžu využívať hotelový interiér ako aj exteriér a podrobiť sa PCR testu v deň príletu, na 7. a 14. deň, ak je výsledok PCR testu negatívny po 14. dňoch je možné sa pohybovať aj po ostrove. Nezaočkované osoby zostávajú po dobu 14. dní v karanténnom hoteli určenom vládou a len v hotelovej izbe, pri prílete je povinnosť absolvovať PCR test ako aj na 7. a 14. deň, ak je výsledok PCR testu negatívny po 14. dňoch je možný voľný pohyb aj po ostrove.

Novinkou a dobrou správou je, že od 1. októbra 2021 začína druhá fáza, kde sa Maurícius otvára pre cestovný ruch, pričom platí:

  • Zaočkované osoby si môžu užívať interiér ako aj exteriér hotela a svoju dovolenku tráviť spoznávaním a objavovaním ostrova bez obmedzení. Podmienkou vstupu je preukázať sa negatívnym PCR testom nie starším ako 72 hodín pred odletom.
  • Nezaočkované osoby po prílete nastupujú do karanténneho hotela, kde ostávajú po dobu 14. dní vo svojej hotelovej izbe, pričom je im zabezpečená strava priamo na izbu a taktiež transfer. Podmienkou vstupu je preukázať sa negatívnym PCR testom nie starším ako 3-7 dní pred odletom. Pri prílete je povinnosť absolvovania PCR testu ako aj na 7. a 14. deň. Až po negatívnom výsledku PCR testu po 14. dňoch je možný voľný pohyb po ostrove a zároveň aj zmena ubytovania.

Pre aktuálne informácie ohľadom vstupu na ostrov Maurícius a podmienkach návratu na Slovensko navštívte covid mapu CK SATUR.

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok