Zápas Nitry s piešťanským nováčikom bol chudobný na góly

TA3, SITA
4.11.2012 23:28

Druhý líder aktuálnej tabuľky napokon podľahol Piešťanom o rozdielom jedného gólu.

Hokej - Tipsport extraliga - 17. kolo:

HK Nitra - ŠHK 37 Piešťany 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Gól: 54. Peško (H. Ručkay, R. Filip)

Vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Gajan, Bogdaň, 3125 divákov

Zostavy:

Nitra: M. Valent - T. Nádašdi, P. König, Vosátko, Ordzovenský, Trefný, Rais, Árvay - M. Kováčik, T. Chrenko, Martin Segľa - R. Tománek, Stümpel, Jokila - Mašlonka, Hamrák, Podstavek - Pupák, Kmeč, Kadura

Piešťany: Tomek - V. Urban, Brňák, Drgoň, R. Filip, K. Grman, A. Kolník, A. Hruška, Bučka - Stupka, Mertel,T. Melichárek - J. Ručkay, Mišura, H. Ručkay - Chylo, Peško, Haring - Otčenáš, V. Nemec, S. Saliji

Prvá tretina priniesla veľké množstvo príležitostí Nitry, no brankár hostí Tomek odolal. Domáci si vypracovali šance v dvoch presilovkách, ale Jokila, König ani T. Chrenko neboli úspešní. Vo výbornej atmosfére mali hráči Nitry viac z hry, ale v prvej tretine nedokázali potvrdiť svoju hernú prevahu.
Druhá časť priniesla vyrovnanejší hokej, no šancí ubudlo. V 24. min nebol spomedzi kruhov úspešný Chrenko a domáci neskórovali ani v následnej presilovke. Hostia vyrovnali hru a hráčov Nitry už nepúšťali do vyložených šancí. V 36. min nebol úspešný ani hosťujúci Jakub Ručkay, ktorému v sľubnej príležitosti pokazil radosť brankár Valent. V závere prostrednej časti neotvoril skóre ani Tománek, na ktorého pozabudla obrana, ale všetko vyriešil gólman hostí Tomek.
V 46. min nebol po individuálnej akcii úspešný domáci Jokila a po "hluchých" minútach na oboch stranách udreli hostia. Nenápadnú akciu zakončil gólom v 54. min Peško, ktorý z ľavej strany prekvapil Valenta - 0:1. Gólovú poistku mohol v 58. min pridať Chylo, ale svoj únik nezakončil gólom. Potom nevyrovnal Tománek, ktorý z bránkoviska bekhendom netrafil bránku. Domácim nepomohla ani záverečná hra so šiestimi korčuliarmi, takže po futbalovom výsledku získali tri body hostia z Piešťan.

Hlasy:

Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): "Keď nedáme gól, nemôžeme vyhrať. Na šance sa nehrá. Musím poďakovať hráčom za nasadenie. Dali do toho všetko, ale bez streleného gólu sa body ťažko získavajú. Škoda, že tu nebol tréner reprezentácie Vůjtek, pretože sme mu možno našli adepta do reprezentačnej bránky."

Milan Klement (tréner Piešťan): "Nitra hrala, my sme vyhrali. Boli sme pod veľkým tlakom a aj so šťastím sme to ustáli. Jedna premenená šanca rozhodla o našom víťazstve."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok