Na ľade pod Dubňom sa zrodilo prekvapenie

TA3, SITA
4.11.2012 21:37

Posledná Žilina nečakane zdolala Košice.

Hokej - Tipsport extraliga - 18. kolo:
MsHK DOXXbet Žilina - HC Košice 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Góly: 3. T. Varga (M. Kokavec, O. Ďuriš), 25. R. Krajči (Važan)

Vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: J. Kubuš - R. Gavalier, Rovenský, 1168 divákov

Zostavy:

Žilina: M. Laco - Rúfus, Sekáč, Brcko, Niník, J. Dlouhý, Leško, Staňo - M. Drevenák, V. Škoda, Lažo - Važan, T. Troliga, R. Krajči - M. Kokavec, O. Ďuriš, T. Varga - Drábek, Valášek, T. Sýkora

Košice: Hylák - Šeda, Michal Novák, M. Macejko, Deyl, M. Takáč, Matúš Chovan - R. Jenčík, Marek Slovák, Spilar - Jokel, T. Marcinko, Š. Novotný - Pašek, Mlynarovič, Marcel Haščák - Richard Huna, Róbert Huna, P. Svitana.

V 3. min sa na modrej čiare dostal k puku domáci Kokavec, unikol obrane hostí, prihral Vargovi a Žilinčania viedli - 1:0. V nasledujúcich minútach sa hral obojstranne rýchly hokej. V 11. min bol vylúčený domáci Lažo a už po niekoľkých minútach Róbert Huna korčuľoval sám na Laca, ale nedal. Ten istý hráč mal šancu aj v 11. min, ale domáci gólman bol pozorný. Rovnako i o minútu neskôr, keď ho Jenčík neprekonal ani na dva razy. V závere prvej a na začiatku druhej tretiny mali Košičania možnosť vyrovnať pri početnej prevahe. V úvode dokonca hrali 72 sekúnd presilovku piatich proti trom, ale vyrovnať sa im nepodarilo. Naopak, sekundu predtým ako mal vylúčený Rúfus naskočiť na ľad, unikol Važan, prihral Krajčimu a ten druhýkrát prekonal Hyláka. V ďalších minútach si dobré príležitosti vytvorili obidva tímy, ale ani domáci Valášek s Krajčim či Jenčík a Richard Huna od hostí neboli úspešní. Žilinčania mohli zvýšiť svoj náskok pri vylúčení Nováka, ale stav sa nemenil.
V tretej tretine mali Košičania optický tlak na ľade a vypracovali si veľa príležitostí. V 45 min nepotrestali hostia vylúčenie Drábeka, rovnako ani Žilinčania nevyužili v 54. min početnú výhodu, keď na "lavici hanby" sedel Mlynarovič. Žilinčania si pripísali na svoje konto cenné víťazstvo.

Hlasy:

Ladislav Spišiak (tréner Žiliny): "Základ nášho úspechu skvelým výkonom položil brankár Laco. O Košiciach vieme, že má rýchlych hráčov, a preto sme sa zamerali na obranu stredného pásma. Bližšie sme pristupovali k hráčom, a to dnes platilo. Som šťastný, že sme konečne získali tri body."

Radim Rulík (tréner Košíc): "Dnes sme si utvorili dosť šancí, ale tie sme nepremenili. Nedali sme gól, a tak sme nemohli pomýšľať na lepší výsledok. S pribúdajúcim časom sme čoraz viac bojovali s obranou domácich, no nepodarilo sa nám ju prekonať."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok