Na Považí spustia vlastnú očkovaciu lotériu, registrovať sa bude možné už od pondelka

TA3
19.9.2021 16:24

Celoštátna očkovacia lotéria vyvolala zmiešané reakcie. Radnica v Novom Meste nad Váhom sa rozhodla, že pre svojich obyvateľov spustí vlastnú lotériu. Chce dosiahnuť vyššiu zaočkovanosť a predchádzať tak prípadným ďalším ekonomickým stratám.

Samospráva v Novom Meste nad Váhom spúšťa po vzore štátu očkovaciu lotériu, ktorá má byť odmenou zaočkovaným a motiváciou pre nerozhodných. Ako uviedol primátor Nového Mesta nad Váhom Jozef Trstenský, samospráva pocítila na mestskej kase vplyv pandémie. "Sú to zjavné ekonomické dopady z toho, že ľudia nie sú zaočkovaní. Mesto prišlo o vyše 140-tisíc eur." 

V porovnaní so štátnou lotériou bude novomestská jednorázová, zaregistrovať sa do nej bude možné od 20. septembra. Online žrebovanie výhercov bude v novembri pod dohľadom kamier. Očkovaný môže vyhrať až 5000 eur. Financie, ktoré radnica na lotériu vyčlenila, pochádzajú z testovania. Symbolicky ich takto mesto chce investovať do zdravia.

Podľa riaditeľky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trenčíne Ľudmily Bučkovej, je zaočkovanosť v meste približne na úrovni Slovenska - 40 percent obyvateľov je plne očkovaných.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok