Americkí meteorológovia upozorňujú: Nad Atlantikom sa vytvorila tropická búrka Peter

TA3
19.9.2021 14:27

Americkí meteorológovia upozorňujú, že nad Atlantickým oceánom sa v nedeľu ráno vytvorila tropická búrka Peter a zároveň sa nad vzdialenejším východným Atlantikom, neďaleko Kapverdských ostrovov pri strednej Afrike, začala točiť nová tropická cyklóna.

Ničivá búrka Henri spôsobila veľké materiálne škody, bez elektriny je vyše 120-tisíc ľudí
TASR/AP

Centrum tropickej búrky Peter sa podľa amerického Národného centra pre hurikány vo floridskom Miami nachádza približne 1015 kilometrov východne od Záveterných ostrovov. Dážď by mal na toto územie patriace k Malým Antilám, vrátane Panenských ostrovov a na Portoriko, Peter priniesť niekedy v priebehu utorka. Meteorológovia tam na uvedený deň predpokladajú zrážky 3-5 centimetrov. Píše o tom agentúra AP. 

Tropická depresia, tlaková níž,  pomenovaná číslovkou 17 (Seventeen) sa v nedeľu vytvorila nad najvýchodnejšou tropickou časťou Atlantického oceánu, zhruba 530 kilometrov juhozápadne od najjužnejšej časti Kapverd.

Tropická níž pri Kapverdoch má momentálne ustálený vietor s maximálnou rýchlosťou 55 kilometrov za hodinu. Na tropickú búrku sa môže zmeniť ešte v priebehu nedele alebo v pondelok, bezprostrednú hrozbu pre pevninu však zatiaľ nepredstavuje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok