Kollár by sa mal podľa Matoviča ospravedlniť: Nazvať Jána Čurillu mafiánom je za všetky čiary

TA3
19.9.2021 12:11

Igor Matovič nesúhlasí so zatknutím vyšetrovateľov NAKA. Hovorí, že by sme sa mali zastať poctivých a statočných vyšetrovateľov, ktorí bojujú s mafiou. Z vyjadrení Borisa Kollára o "čurillovskej mafii" je smutný. Predseda parlamentu by sa mal podľa neho ospravedlniť.

 Bývalý premiér sa vyjadril aj k možnej koalícii bez Sme rodina. Môže k nej dôjsť vtedy, ak sa strana rozhodne, že bude "drukovať k Ficovi či Pellegrinimu".

Čurilla 20 rokov nastavoval krk

Matovič tvrdí, že počas svojho pôsobenia ako premiér sa nevyjadroval k činnosti OČTK, pretože to považoval za správne. Hovorí o tom, že by sme sa mali zastať poctivých a statočných vyšetrovateľov. Nastal podľa neho čas, aby sme hájili tých ľudí, ktorí stoja na strane spravodlivosti. 

Prečo potom došlo k zatknutiu vyšetrovateľov NAKA? „Zločin chce silou-mocou urobiť čokoľvek preto, aby zvrátili očistný proces, aby sa to na konci nedostalo k Pellegrinimu, Ficovi a ich najbližším ľuďom,“ myslí si Matovič. 

Z vystúpenia Borisa Kollára je smutný. „Pevne verím a budem robiť všetko pre to, aby sa vrátil na palubu boja proti korupcii“.  Matoviča mrzia aj Kollárove slová o „čurillovskej mafii“, predseda parlamentu by sa mal podľa neho za tieto slová ospravedlniť. „Pán Čurilla je človek, ktorý 20 rokov nastavoval svoj krk, osud svojej rodiny, samého seba a pálil si prsty s najhoršou mafiou, ktorá zabíjala na objednávku kohokoľvek,“ tvrdí s tým, že nazvať Jána Čurillu mafiánom je za "všetky čiary“. 

Sme rodina v koalícii a pracovná skupina 

Matovič hovorí, že Borisa Kollára má rád, teraz sa mu však zdá, že „zablúdil“. Ak by podľa neho Sme rodina „blokovala očistný proces“, tak sa mentálne z koalície vzďaľuje. „Vtedy si musíme klásť otázku, či to dokážeme vyskladať aj bez nich.“. 

Ak sa Boris Kollár alebo Sme rodina rozhodnú „že radšej budú drukovať k Ficovi alebo Pellegrinimu, vagabundom, ktorí vo veľkom rozkrádali Slovensko“, Matovič hovorí, že je psia povinnosť koalície zomknúť sa a pokúsiť sa očistný proces dokonať bez nich. 

Matovič tvrdí, že chce byť v odbornej pracovnej skupine, ktorá začne fungovať v pondelok,  minimálne na začiatku. Každé jedno ministerstvo si podľa jeho slov môže nominovať jedného zástupcu. Predpokladá, že sa jej zúčastní 15 až 20 ľudí. Očakáva, že skupina nebude pracovať viac ako dva týždne.    

Kritika ministra školstva

Ministertvo školstva podľa Matoviča absolútne nezvládlo bezpečný proces návratu detí do škôl. Kritizuje aj nedostatočné množstvo testov. Deti podľa neho v škole nemali k dispozícii nazálne testy, ktorými by sa mohli v škole svojpomocne otestovať.  "Máme rozbehnutú tretiu vlnu tak, že na to všetci doplatíme ," hovorí. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok