Kde dovolenkovalo najviac Slovákov? Ich kroky smerovali najmä do Turecka či Grécka

TA3 TASR
19.9.2021 10:40

Slováci počas tohtoročnej letnej sezóny svoje zahraničné dovolenky najčastejšie trávili v Turecku či Grécku. Uviedol to prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr Roman Berkes.

Na Malorke panuje čulý turistický ruch hoci hlavná sezóna sa už skončila
TASR/AP

"V rámci letnej sezóny v čase platnosti cestovného semaforu bol najväčší záujem o cestovanie do Grécka a na grécke ostrovy, ďalej do Španielska, na Cyprus, do Talianska, Bulharska a aj do Chorvátska, aj keď do Chorvátska ľudia cestujú najčastejšie vlastnou dopravou," priblížil Berkes.

Poukázal na to, že neskôr, keď sa podmienky návratu zo zahraničia zmenili a opatrenia rozdeľovali cestujúcich na očkovaných a neočkovaných, sa podmienky pre návrat neočkovaných z mimoeurópskych destinácií uvoľnili a "stačila" päťdňová karanténa. "Zvýšil sa záujem o cestovanie do relatívne bezpečného a pripraveného Turecka, respektíve na Tureckú riviéru. Dá sa predpokladať, že najviac dovolenkárov teda oddychovalo v Turecku, následne v Grécku, a potom už spomínané destinácie v porovnateľných počtoch," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok