V Indonézii zabili najhľadanejšieho teroristu. Jeho organizácia sľúbila vernosť Islamskému štátu

TA3 TASR
19.9.2021 10:25

Najhľadanejší militant v Indonézii, napojený na džihádistickú organizáciu Islamský štát, bol v sobotu v rámci rozsiahlej protiterostickej operácie zabitý v odľahlej horskej džungli pri prestrelke s bezpečnostnými silami.

V Indonézii zabili najhľadanejšieho teroristu. Jeho organizácia sľúbila vernosť Islamskému štátu
TASR/ AP (ilu)

Sľúbili vernosť Islamskému štátu

Terorista Ali Kalora je jedným z dvoch militantov usmrtených pri tejto akcii, spresnilo veliteľstvo armády v indonézskej provincii Stredné Sulawesi. Druhým zneškodneným extrémistom je muž menom Jaka Ramadan, povedal novinárom brigádny generál Farid Makruf zo sulaweského veliteľstva. Oboch uvedených hľadaných mužov smrteľne postrelili príslušníci armádno-policajného tímu počas akcie v hornatom okrese Parigi Moutong. Tento administratívny celok hraničí s okresom Poso, všeobecne považovaným za baštu a semenište extrémistov pôsobiacich v Strednom Sulawesi.

Ali Kalora bol najhľadanejším teroristom a vodcom siete s názvom Východoindonézski mudžahedíni (MIT), čo je militantná organizácia, ktorá v roku 2014 sľúbila vernosť a oddanosť Islamskému štátu.

Generál Makruf doplnil, že bezpečnostné zložky pátrajú ešte po štyroch členoch teroristickej skupiny MIT. Podobná akcia bezpečnostných oddielov sa v tom istom horskom okrese uskutočnila aj pred dvoma mesiacmi, keď policajti a vojaci počas včasnorannej operácie fyzicky zneškodnili takisto dvoch členov Východoindonézskych mudžahedínov. Táto organizácia sa hlási k zodpovednosti za usmrtenie niekoľkých policajtov i príslušníkov kresťanskej náboženskej menšiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok