Fico chytil druhý dych, hovoria politológovia. V prieskumoch sa doťahuje na Hlas

TA3
18.9.2021 18:36

Leto zamiešalo volebnými preferenciami. Na doteraz suverénny Hlas sa doťahuje Smer. Ten pritom ešte začiatkom roka dosahoval len okolo osem a pol percenta. Politológovia za tým vidia pritvrdenie rétoriky lídra sociálnych demokratov, Roberta Fica. V prejavoch je výrazne agresívnejší a cieli na frustrovaného voliča.

Pellegriniho Hlas-SD stráca na sile, letné mesiace využil vo svoj prospech Smer-SD. Rozdiel v preferenciách medzi stranami je len okolo štyroch percent. "Robert Fico je v životnej forme. Vidíte to sami na každodenných tlačových konferenciách," tvrdí poslanec Smeru-SD Ľuboš Blaha. Pellegrini v reakcii na to uviedol, že počas leta nemal potrebu otravovať verejnosť tlačovými konferenciami.

To, že Fico chytil druhý dych pripustili aj politológovia. Vo svojich vystúpeniach sa zameriava na nespokojného voliča. Smer-SD podľa nich zvolil veľmi agresívnu kampaň, v ktorej väčšinou len kritizuje. Cieli podľa nich na voličov, ktorí su frustrovaní a nahnevaní.

Analytici za tým ale vidia premyslenú stratégiu. Tá by podľa nich fungovala aj u iných strán. "Dôveryhodnosť je veľmi nízka, ľudia ako keby prestali veriť tomu klasickému establišmentu, a na to odlíšenie je dôležité byť tak trochu dominantnejší a asertívnejší v komunikácii, lebo inak to zaniká v tej kope iných vecí," povedal analytik prieskumnej agentúry AKO Václav Hřích. Líder Hlasu sa napriek klesajúcim preferenciám k štýlu Robert Fica uchýliť nechce.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok