Viac ako len obyčajný sveter: Kardigán nesmie chýbať v jesennom šatníku

TA3/zm
20.9.2021 08:00

Chladné dni prajú pleteninám a svetrom všetkého druhu. Kardigán patrí medzi módne stálice a získa si aj vás, keďže sedí všetkým typom postáv a nepozná prakticky žiadne obmedzenie štýlu.

Viac ako len obyčajný sveter: Kardigán nesmie chýbať v jesennom šatníku
Pexels/Anastasia Kolchina

Predĺžený, otvorený sveter bez zapínania. Tak by sme stručne mohli opísať kardigán. Ženy ho milujú o to viac, že ho nemusia prevliekať cez hlavu a ničiť si tak účes alebo mejkap. Navyše, stačí sa obliecť úplne jednoducho a kardigán celok doklepne na jednotku.

Praktický kúsok

Kardigán má toľko výhod, že je ťažké niekde začať. V prvom rade ho vynosíte od jesene do jari, takže sa oplatí doňho investovať.

Je to nadčasový sveter o to viac, že sa dá skombinovať v každom štýle, od športového, cez elegantný až po street style. Pristane tiež všetkým postavám. Veľmi štíhlym dámam dodá krivky vďaka mäkkosti tkaniny. Silnejšie ženy zas s jeho pomocou môžu zahaliť boky a zadok.

Dĺžka a materiál

Pri výbere svojho obľúbeného kardigánu by ste mali myslieť len na dve pravidlá. Prvým je dĺžka svetra, ktorá by nemala deformovať vašu postavu. Obzvlášť dôležitý faktor je to pri ženách s nižšou postavou, ktorým nepristanú verzie do polovice lýtok, ale skôr do polovice stehien.

Kardigán Bershka

Druhé, a čo by ste sa mali zamerať, je materiál, vzor a farba, teda celkové prevedenie. Vyberajte tak, aby vás kardigán ladil k väčšine toho, čo už v šatníku máte. Vďaka jeho variabilite by bola škoda, keby ste si vybrali model nezlučiteľný so zvyškom vášho oblečenia.

Ak chcete ísť hlbšie, pri výbere sa môžete riadiť aj nasledovnými pravidlami. Čím kyprejšie máte tvary, tým menej by ste si mali vyberať husté, hrubé pleteniny. Zbytočne vám to pridá objem. Dámy s bokmi by si zas mali dať pozor, aby presne v týchto partiách nemali na kardigáne vrecká.      

Inšpirujte sa aktuálnymi trendami v našej fotogalérii!

Témy: móda
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok