Albrightová vytkla Romneymu demagogický štýl kampane

TA3
4.11.2012 14:30

Bývalá americká ministerka zahraničných vecí Madeleine Albrightová vytkla republikánskemu prezidentskému uchádzačovi Mittovi Romneymu demagogický štýl volebného boja.

Albrightová vytkla Romneymu demagogický štýl kampane
SITA

Romney sa americkým voličom snaží nahovoriť, že ich krajina je na úpadku, povedala Albrightová pre nemecký časopis Der Spiegel. Dodala, že republikán sa demagogicky pokúša šíriť obavy z úpadku.  Podľa Albrightovej to však len ukazuje, aký spiatočnícky je Romneyho zahraničnopolitický názor.

Obama, na rozdiel od republikána, stále zdôrazňuje, že "USA sa stali ešte silnejšími", poznamenala bývalá šéfka americkej diplomacie.  Ako ďalej zdôraznila Albrightová, Spojené štáty nie sú na ceste k novému izolacionizmu, napriek tomu, že americké vojenské jednotky už odišli z Iraku a čoskoro opustia aj Afganistan.

Američania sú podľa Albrightovej slov už jednoducho unavení, a to treba chápať. Najprv museli pretrpieť krvavý konflikt v Iraku, potom vojnu v Afganistane. Preto je pochopiteľné, že Obama by teraz chcel smerovať výdavky na vnútorné potreby - dávať peniaze na školy alebo cesty, vysvetlila Albrightová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok