Pre jeho zdravie odložili niekoľko pojednávaní. Berlusconi stále odmieta vyšetrenie psychiatrom

TA3 TASR
16.9.2021 23:41

Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi odmietol podstúpiť psychiatrické vyšetrenie požadované v rámci súdneho procesu. Jeho zdravotné záležitosti spôsobili už mnoho odkladov súdnych pojednávaní.

Berlusconi Silvio 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Namiesto toho 84-ročný miliardár a mediálny magnát vyhlásil, že súdny proces v Miláne, týkajúci sa jeho neslávnych erotických večierkov "bunga bunga", môže pokračovať aj bez jeho osobnej účasti. Súd v stredu poveril troch odborníkov vrátane psychiatra, aby posúdili, či Berlusconimu bráni zdravie - ako tvrdí jeho obhajca - zúčastniť sa na súdnom procese.

Mediálny magnát vo vyhlásení odovzdanom súdu, ktoré priniesli talianske médiá, uvádza, že súhlasom s "prístupnou psychiatrickou správou" by vznikla "škoda na mojej povesti" a bola by to aj "zaujatosť voči mne". Na procese je Berlusconi obvinený z podplácania svedkov za účelom zaistiť si oslobodzujúci rozsudok v skoršom súdnom procese.

Proces v Miláne sa týka erotických večierkov, ktoré  Berlusconi v minulosti organizoval. Bol súdený za požadovanie sexu od neplnoletej prostitútky, ale pri odvolaní ho pre nedostatok dôkazov oslobodili. Berlusconiho celý uplynulý rok striedavo hospitalizovali a zasa z nemocnice prepúšťali. Trpel následkami vážneho priebehu ochorenia Covid-19, ktoré ho postihlo v septembri 2020.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok