Pápež sa počas svojej návštevy na Luníku modlil aj v miestnom kostole

TA3 TASR
16.9.2021 20:40

Pápež František v rámci utorkového stretnutia s rómskou komunitou na košickom sídlisku Luník IX navštívil aj Kostol Zmŕtvychvstalého Krista, kde sa pomodlil. Informoval o tom hovorca Slovenskej provincie Saleziánov dona Bosca Rastislav Hamráček.

Pápež sa počas svojej návštevy na Luníku modlil aj v miestnom kostole
TASR/František Iván

Podľa jeho slov po skončení oficiálneho programu na Luníku IX Svätý Otec pristúpil so sklonenou hlavou k poslednej lavici, kde sa prežehnal. „Asi minútu sa veľmi sústredene modlil,“ priblížil salezián Marián Peciar. Pápež František svoju návštevu v kostole zakončil opäť prežehnaním. Podľa Peciara sa naplnila tichá nádej, „že prijme pozvanie a pozdraví Pána Ježiša v našom kostole“.

„Komunita saleziánov na Luníku IX je veľmi vďačná za toto gesto viery, že Petrov nástupca sa chvíľu modlil na mieste, kde sa k modlitbe a liturgii stretávajú Rómovia z tohto košického sídliska,“ doplnil Hamráček.

Pápež František absolvoval apoštolskú cestu na Slovensko od nedele do stredy. Počas svojho pobytu navštívil Bratislavu, Prešov, Košice a Šaštín. V Košiciach sa okrem návštevy Luníka IX stretol aj s mladými na štadióne Lokomotíva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok