Súd zobral do väzby aj štvrtého vyšetrovateľa NAKA

TA3 TASR
16.9.2021 16:51

Aj štvrtého obvineného vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry Štefana Mašina zobral sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava III do väzby. Rozhodnutie nie je právoplatné.

XY
TASR/Martin Baumann (ilu)

O sťažnostiach obvineného a prokurátora bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave. Informoval o tom hovorca KS v Bratislave Pavol Adamčiak. "OS Bratislava III vzal do väzby obvineného Š. M., a to z dôvodov takzvanej kolúznej väzby. Súd nenahradil väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka, neprijal písomný sľub obvineného. Obvinený, ako aj prokurátor podali sťažnosť, o ktorej po doručení bude rozhodovať KS v Bratislave," spresnil Adamčiak.

"Môžem potvrdiť, že voči rozhodnutiu súdu sme podali sťažnosť. Bližšie sa vyjadríme v písomnom odôvodnení sťažnosti," zareagovala obhajkyňa Štefana Mašina Ivana Halahijová.

Sudca OS Bratislava III zobral od stredy večera do štvrtka rána postupne do väzby ďalších troch vyšetrovateľov NAKA Jána Čurillu, Pavla Ďurku a Milana Sabotu a aj dočasne povereného šéfa Úradu inšpekčnej služby Petra Scholtza. Aj v ich prípadoch nie je rozhodnutie právoplatné. Rozhodovať bude KS v Bratislave.

Milana Sabotu zobral sudca do kolúznej väzby. Jána Čurillu a Pavla Ďurku zobral do väzby z dôvodov takzvanej kolúznej a preventívnej väzby. Napokon Petra Scholtza zobral do väzby kolúznej. Sudca začal rozhodovať v stredu od 18.00 h.

Kvarteto vyšetrovateľov NAKA a Petra Scholtza zadržali vyšetrovatelia ÚIS v pondelok. Obvinili ich zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a zločinu marenia spravodlivosti. Dvoch z nich obvinili v trestnej veci ovplyvňovania pravdivosti výpovedí svedkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok