Polícia rozložila skupinu prevádzačov, hrozí im až desaťročné väzenie

TA3 TASR
16.9.2021 12:42

V rámci akcie Most polícia rozložila desaťčlennú organizovanú skupinu prevádzačov. Cez "zelenú" hranicu zo SR do Rakúska previedli najmenej 80 ľudí. Obvineným hrozí po preukázaní viny trest odňatia slobody sedem až desať rokov. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

V Slovenskom zväze ľadového hokeja zasahuje kriminálny úrad finančnej správy
TASR/Lukáš Grinaj

Skupina mala pôsobiť minimálne od roku 2018. Jej členmi mali byť nielen Slováci, ale aj cudzinci z arabských krajín - Sýrie, Tuniska a Egypta s udelenými pobytmi v Európskej únii. Policajti dosiaľ zdokumentovali prevoz najmenej 80 ľudí. "Podľa doposiaľ vykonaného vyšetrovania sa mali členovia organizovanej skupiny obohatiť o sumu vo výške od 1500 eur do 2000 eur za jedného migranta, takže zisk tejto skupiny bol vo výške približne 160-tisíc eur," doplnila hovorkyňa.

Na prípade pracovala Národná jednotka Úradu hraničnej a cudzineckej polície spolu s partnerskými útvarmi Polície Rakúskej republiky a Nemeckej spolkovej republiky.

V prvej polovici tohto roka policajti na území Slovenskej republiky vykonali viacero procesných úkonov a zadržali aj viacero osôb. "Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii členov organizovanej skupiny obvinil zo zločinu prevádzačstva spáchaného závažnejším spôsobom. K ďalším zadržaniam došlo v posledných dňoch po návrate obvinených zo zahraničia na hraničnom priechode Jarovce - Kittsee," priblížila Bárdyová. Šiesti z obvinených sú stíhaní väzobne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok