Demisia Kolíkovej je zbytočná, Pellegrini začne zbierať podpisy na odvolávanie celej vlády

TA3 TASR
16.9.2021 10:38

Nezaradený poslanec národnej rady Peter Pellegrini stiahol návrh na odvolanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. Informoval o tom na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Tvrdí, že vzhľadom na závažnú situáciu v bezpečnostných zložkách je zbytočné odvolávať jedného člena vlády. Vyzval na demisiu premiéra Eduarda Hegera. Avizoval, že jeho poslanci začnú so zberom podpisov na iniciovanie schôdze s cieľom odvolať predsedu vlády.

"Jediným riešením tejto situácie je, aby zo svojho postu odstúpil predseda vlády, a tým celá vláda," uviedol Pellegrini s tým, že obratom začínajú zbierať podpisy pod návrh na vyslovenie nedôvery predsedovi vlády. Návrh chce bezprostredne po vyzbieraní potrebných 30 podpisov poslancov podať do NR SR.

Odvoláva sa na uniknuté dokumenty

Tvrdí, že premiér mal informácie o závažnosti situácie v silových zložkách a o podozreniach z marenia vyšetrovaní, preto zvolal aj stretnutie najvyšších predstaviteľov štátu v budove Slovenskej informačnej služby, no následne nekonal a manipulovanie pokračovalo.

Odvoláva sa na uniknuté dokumenty, v ktorom sa opisujú dôvody obvinenia vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry. "To sa nedalo čítať. To bol jeden hnus," uviedol Pellegrini. Tvrdí, že v jednotlivých odposluchoch sa píše o tom, ako si "partia ľudí hovorí, koho dá dolu", ako vykonštruovať obvinenia, "našiť niekomu" korupciu, aby to riešila špeciálna prokuratúra a jej vedenie. Pellegrini si nemyslí, že toto všetko bolo z hlavy samotných vyšetrovateľov. Vyzval ich, aby vypovedali o tom, kto im pokyny dával.

Podľa neho aj o tomto s najväčšou pravdepodobnosťou vedeli vysoké politické špičky, vrátane ministra vnútra Romana Mikulca. Naznačil, že niekto zhora k tomu zrejme dával pokyn. V odvolávaní Kolíkovej či Mikulca preto nevidí zmysel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok