V USA vysvätili prvého transrodového biskupa: Ak veríme Bohu, všetko je možné

TA3
16.9.2021 07:00

Biskupský post v USA zastáva prvá otvorene transrodová osoba. Megan Rohrer predtým pôsobil ako pastor v San Franciscu a koordinátor kaplánov mestského oddelenia.

V USA vysvätili prvého transrodového biskupa: Ak veríme Bohu, všetko je možné
Twitter/Sierra Pacific Synod

Americká evanjelická luteránska cirkev uviedla do úradu svojho prvého otvorene transrodového biskupa. Reverend Megan Rohrer bol zvolený v máji na šesťročné funkčné obdobie na Tichomorskej synode v Sierre po tom, čo doterajší biskup oznámil odchod do dôchodku. Biskup bol vysvätený 11. septembra v sanfranciskej katedrále, píše Sky News.

Biskup odkázal veriacim: „Ak mi to dovolíte, moja nádej je milovať vás a milovať to, čo milujete vy.“. Rohrer povedie jednu zo 65 synod a bude dohliadať na takmer 200 kongregácií v severnej Kalifornii a severnej Nevade.  

Pomáhal komunitám

Biskup počas svojho pôsobenia pomáhal ľuďom bez domova a členom LGBTQ komunity napríklad aj vytváraním programov na poskytovanie potravín ľuďom s HIV. Vo svojom vyhlásení povedal: „Vstupujem do tejto úlohy, pretože rôznorodá komunita luteránov v severnej Kalifornii a Nevade s modlitbou a premyslene hlasovala za historickú vec“. 

„Moje vysvätenie hovorí o tom, čo všetko je možné, keď veríme Bohu, posunie nás to dopredu,“. Biskup Rohrer, ktorý je ženatý a má dve deti, sa stal jedným zo siedmich LGBTQ pastorov, ktorých prijala evanjelická luteránska cirkev v roku 2010 po tom, čo umožnila vysvätenie pastorov, ktorí sú vo vzťahu s osobami rovnakého pohlavia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok