Konrád pomaly rehabilituje, pri zásahu korčuľou mal obrovské šťastie

TA3 TASR
15.9.2021 19:19

Slovenský hokejový brankár Branislav Konrád sa pomaly zotavuje z nepríjemného zranenia, ktoré utrpel v prípravnom zápase s Hradcom Králové. Po zásahu korčuľou do jeho krku duel ukončili, Konráda museli operovať. Hráč Olomouca v stredu uviedol, že mal obrovské šťastie.

Konrád pomaly rehabilituje, pri zásahu korčuľou mal obrovské šťastie
TASR/Martin Baumann

Dúfa v čo najrýchlejšie zlepšenie stavu

Tesne po zápase klub vyhlásil, že Konrád utrpel hlbokú reznú ranu, no nebola zasiahnutá žiadna tepna ani žila. "Mám prerezané nejaké svaly v krku. Ten najdôležitejší, teda zdvíhač hlavy, mi v nemocnici zošili. Ďalej mám naštiepený stavec a zasiahnuté nervy, takže sčasti necítim rameno. Na pohyb to ale našťastie nemá vplyv," povedal slovenský brankár pre klubový web. "Momentálne sa mám celkom fajn. Samozrejme mám nejaké bolesti a to prevažne v noci, pretože musím nosiť nákrčník. Veľmi sa teda nevyspím. Sú dobré aj horšie dni, ale dúfam, že sa môj zdravotný stav bude čo najrýchlejšie zlepšovať," povedal Konrád.

Slovenský brankár opísal aj stav tesne po zranení, podľa lekárov mal obrovské šťastie: "Keď som hovoril lekárom, že ma bolí rameno, tak mi odvetili, že môžem byť rád, že je to ´len´ to. Keby som dostal zásah o centimeter nižšie, nemuselo ma bolieť vôbec nič, z čoho človeka mrazí. Nakoniec to teda dopadlo celkom dobre."

Chce sa vrátiť čo najskôr

Protihráč, ktorý zasiahol Konráda, bol útočník Petr Koukal. "Ja som ten moment nevidel a ani nechcem. Pamätám si to ale dobre. Bol som pri tyčke a pozeral sa do rohu. Z druhej strany do mňa hráč narazil, pričom ako tam ešte prepadol cez jedného z našich, tak ma zasiahol. Bola to nešťastná náhoda, vraj ma trafil pätou. Ja som si najskôr myslel, že mi praskol nejaký sval, no niekto na mňa zakričal, že je tam krv. 

Tak som sa to snažil zatlačiť a naraz som cítil, že mám prsty vo vnútri rany. Spanikáril som, pretože prvé, čo vás napadne, je prerezaná tepna. Spomenul som si na Richarda Zedníka, ktorý si život zachránil tak, že utekal rýchlo na striedačku. Koukal mi písal, keď som sa zobudil po narkóze. Ospravedlňoval sa mi, ale toto sa stáva, určite to nie je jeho vina."

Konráda čaká 23. septembra kontrola na neurológii a na ORL, tam by sa mal dozvedieť, kedy by sa mohol vrátiť: "Najskôr zrejme budem môcť dať dolu nákrčník, s lekármi sa dohodneme na nejakých rehabilitáciách a ľahších tréningoch. Dúfam, že sa vrátim čo najskôr."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok