Manchester United zdolal Arsenal 2:1 a je novým lídrom

TASR
3.11.2012 21:32

V prvom zápase 10. kola anglickej futbalovej Premier League zdolal Manchester United na domácom štadióne Arsenal Londýn 2:1 a dostal sa na čelo tabuľky. Doterajší líder londýnska Chelsea totiž iba remizovala na ihrisku Swansea City 1:1.

Manchester United zdolal Arsenal 2:1 a je novým lídrom
SITA

ManU sa ujali vedenie už v tretej minúte, keď sa strelecky presadil bývalý hráč "kanonierov" Holanďan Robin van Persie. Na konci prvého dejstva mohol zvýšiť na rozdiel dvoch gólov Wayne Rooney, nariadený pokutový kop však nepremenil.

Skóre sa opäť menilo až v 67. minúte, keď na 2:0 pre "červených diablov" zvýšil hlavou francúzsky obranca Patrice Evra. Arsenal od 69. minúty hral v oslabení, keď prišiel o Jacka Wilshera, ktorý sa po druhej žltej karte predčasne porúčal z ihriska. Londýnčania sa aj napriek tomu nevzdali a v 95. minúte aspoň skorigovali prehru gólom Santiaga Cazorlu, ktorý stanovil konečný rezultát stretnutia na 2:1.

"Bolo to prvýkrát, čo som hral proti bývalému klubu. Je to špeciálny deň, avšak dôležitejší je samotný zápas a fakt, že sme vyhrali," povedal po stretnutí strelec prvého gólu Robin van Persie. "V
Arsenale som strávil skvelých osem rokov, rešpektujem trénera, hráčov, fanúšikov, celý klub a to je dôvod, prečo som sa z gólu až tak netešil."

Chelsea sa ujala vedenia v 61. minúte gólom Mosesa a zdalo sa, že "The Blues" sú na dobrej ceste k potvrdeniu líderskej pozície. V 88. minúte však vyrovnal na 1:1 Hernandez a rozhodol o deľbe bodov. Chelsea tak prišla o priebežné prvé miesto.


Na duel proti FC Fulham nebude v dobrom spomínať brankár Evertonu Tim Howard, ktorý si v 7. minúte zrazil loptu do vlastnej svätyne a domáci sa dostali do vedenia. Nepriaznivý vývoj stretnutia odvrátil dvomi gólmi belgický stredopoliar Fellaini. Domáci však v 90. minúte odpovedali gólom Sidwella, ktorý vyrovnal na konečných 2:2. Tottenham Hotspur prehral na domácom trávniku s Wiganom Athletic 0:1, o triumfe "Latics" rozhodol Watson. V poslednom sobotňajšom stretnutí úradujúci majster Manchester City iba remizoval na ihrisku West Hamu United 0:0.


Sumár - 10. kolo:

Manchester United - Arsenal Londýn 2:1 (1:0)
Góly: 3. van Persie, 67. Evra - 90.+5 Cazorla,  ČK: 69. Wilshere (Arsenal), 75.492 divákov

Tottenham Hotspur - Wigan Athletic 0:1 (0:0)
Góly: 56. Watson

Swansea City - Chelsea Londýn 1:1 (0:0)
Góly: 88. Hernandez - 61. Moses

AFC Sunderland - Aston Villa 0:1 (0:0)
Góly: 57. Agbonlahor

Norwich City - Stoke City 1:0 (1:0)
Góly: 44. Johnson

FC Fulham - FC Everton 2:2 (1:0)
Góly: 90. Sidwell - 7. Howard (vlastný), 55. a 72. Fellaini
/J. Mucha z FC Everton celý zápas na lavičke náhradníkov/

Wast Ham United - Manchester City 0:0

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok