V Kodani bez Vlčeka i Gamsjägerovej, Petrla verí v medailu

15.9.2021 11:49

Jedenásť slovenských rýchlostných kanoistov sa od štvrtka do nedele predstaví na MS v Kodani. Najväčším želiezkom v ohni bude v dánskej metropole štvorkajak na 500 m v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka, Adam Botek, ktorý na ME v Poznani vybojoval striebro.

V Kodani bez Vlčeka i Gamsjägerovej, Petrla verí v medailu
TASR/Michal Svítok ilu

Na OH 2020 v Tokiu nahradil Zalku v lodi skúsený Erik Vlček a prispel k zisku cenného bronzu. "Erik po olympiáde ukončil túto sezónu. Dokázal sa výborne pripraviť na jej vrchol, za čo mu patrí veľké uznanie. V jeho veku ho nechceme preťažovať. V Kodani bude sedieť v káštvorke Csaba Zalka a naša loď by mala opäť ašpirovať na jednu z medailí," uviedol Filip Petrla, športový riaditeľ sekcie hladkých vôd Slovenskej kanoistiky.

Podľa jeho slov nebolo reprezentantov treba veľmi presviedčať, aby si predĺžili sezónu. "Táto sezóna je špecifická, veď okrem olympiády i ME sú jej súčasťou aj MS. Kalendár bol koncipovaný už skôr, nerátalo sa s tým, že pre pandémiu koronavírusu tokijskú olympiádu o rok posunú. Chceme sa v Kodani zviditeľniť a urobiť slovenskej kanoistike dobré meno," zdôraznil Petrla. Jedinou slovenskou kajakárkou vo výprave je talentovaná Mariana Petrušová, Lisu-Mariu Gamsjägerovú pripravili o účasť na MS problémy s chrbtom. "Lisa-Maria má pricviknutý nerv a nemohla štartovať ani na MSJ a pretekárov do 23 rokov v portugalskom Montemore-o-Velho. Dúfam, že sa čím skôr uzdraví, rovnako ako Mariana patrí k veľkým talentom slovenskej kanoistiky," dodal Petrla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok