Na svätú omšu s pápežom prišlo do Šaštína vyše 50-tisíc ľudí

TA3 TASR
15.9.2021 11:14

Na slávnosť Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska, prišlo v stredu na svätú omšu s pápežom Františkom do Šaštína viac ako 50 000 ľudí. Pápež ju slávil na záver štvordňovej pastoračnej cesty na Slovensku.

Svätý Otec prešiel pred začiatkom svätej omše vo svojom papamobile pomedzi sektory na otvorenom priestranstve pri národnej bazilike Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne. Informuje o tom tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska. Ešte pred tým pozdravil ľudí v uliciach Šaštína. Pápež pred svätou omšou venoval osobitný priestor aj spoločnej modlitbe s biskupským zborom Slovenska na posvätnej pôde pútnickej svätyne. Po svätej omši čaká hlavu katolíckej cirkvi rozlúčka na letisku a odlet do Ríma.

Pápež František sa zaradil medzi najvýznamnejšie návštevy Šaštína. V roku 1987 navštívila Šaštín dnes už svätá Matka Tereza. Svätý Ján Pavol II. sa modlil v miestnej Bazilike Sedembolestnej Panny Márie počas svojej druhej pastoračnej návštevy Slovenska (1995). V súčasnosti Šaštín každoročne hostí približne 200 domácich a 40 zahraničných pútí. Celkovo príde do Šaštína ročne takmer 200-tisíc pútnikov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok