Návštevu pápeža ocenil aj predseda Košického kraja: Priniesol nádej a povzbudenie

TA3 TASR
15.9.2021 10:34

Za veľký dar pre východniarov označil predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka utorkovú návštevu pápeža Františka na východe Slovenska. „Jeho návšteva v našom kraji priniesla pokoj, povzbudenie aj pripomenutie, že ako spoločnosť dosiahneme viac, keď budeme držať spolu. Takýto odkaz sme ako spoločnosť potrebovali zvlášť v období pandémie, ktorá nás v posledných mesiacoch rozdeľovala,“ uviedol Trnka.

Veriaci mávali pápežovi slovenskými aj vatikánskymi vlajkami.
TASR

Ako veľkorysé gesto vníma, že si Svätý Otec pre svoju návštevu vybral aj miesta ako košické sídlisko Luník IX, ktorého obyvatelia potrebujú nádej. „Vďačný som i za povzbudenie mladých ľudí na štadióne Lokomotíva, pretože práve mladí sú nositeľmi hodnôt v našej krajine a potrebujú vzor,“ povedal predseda Košického samosprávneho kraja.

Do Košického kraja zavítal pápež po takmer 20 rokoch. Najprv sa z košického letiska presunul do Prešova, kde slúžil svätú liturgiu. Popoludní sa v Košiciach stretol s rómskou komunitou a mládežou. „Pápež František raz povedal, že pravé bohatstvo nespočíva vo veciach, ale v srdci. Tie naše dnes ostali naplnené,“ uviedol Trnka na záver návštevy hlavy katolíckej cirkvi na východe. Za dôstojné privítanie Svätého Otca ocenil všetkých, ktorí sa na tom podieľali.

V rámci rozlúčky na košickom letisku Trnka odovzdal za Košický samosprávny kraj pápežovi dar, ktorý odkazuje na blahoslavenú Annu Kolesárovú. Ide o pozlátený strieborný kalich a paténu, ktoré vytvoril umelecký šperkár Marek Husovský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok