Najviac z vládnych zákonov prešlo zatiaľ rezortu financií, najmenej obrane

TA3 TASR
15.9.2021 09:19

V aktuálnom volebnom období prijala Národná rada SR doteraz celkovo 145 vládnych návrhov zákonov. Najviac z nich bolo z dielne Ministerstva financií SR, a to 26. Najmenej prerokovaných a schválených návrhov má zatiaľ na konte Ministerstvo obrany SR, a to jeden. Plénum v tomto období odmietlo zatiaľ dva vládne návrhy. Vyplýva to zo štatistík NR SR za ôsme volebné obdobie k 31. júlu tohto roka.

nr sr národná rada parlament plénum 1140 px SITA/Jozef Jakubčo
Jozef Jakubčo

Druhý najvyšší počet návrhov schválil parlament v tomto období rezortu práce, a to 19. Nasledujú ministerstvo zdravotníctva (16), ministerstvo spravodlivosti (14), dopravy (12), hospodárstva (10) a rezort školstva (7). Po šesť návrhov prešlo envirorezortu a ministerstvu pôdohospodárstva. Päť prijatých vládnych návrhov bolo z dielne ministerstva kultúry. Podpredsedovi vlády podľa štatistík schválil parlament zatiaľ štyri zákony. Ministerstvo investícii regionálneho rozvoja a informatizácie má doteraz na konte tri prijaté návrhy.

Parlament prijal i viacero návrhov pripravených ďalšími štátnymi inštitúciami. Najviac Štatistickému úradu SR, a to tri. Prijali sa tiež po dva zákony z dielne Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctva SR a z dielne guvernéra Národnej banky Slovenska. Po jednom návrhu prešlo aj Úradu priemyselného vlastníctva SR, Úradu pre verejné obstarávanie, riaditeľovi Národného bezpečnostného úradu a Protimonopolnému úradu SR.

Vláda dokopy predložila doteraz 168 návrhov, schválilo sa ich zatiaľ celkovo 145. Dva návrhy plénum neschválilo. Išlo o novely vetované prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou. Jednou bola novela zákona o diaľničnej známke a druhou novela zákona o komisárovi pre deti a komisárovi pre osoby so zdravotným postihnutím. Celkovo za aktuálne volebné obdobie schválil parlament 213 zákonov. Okrem 145 vládnych návrhov prijala snemovňa aj 68 poslaneckých noviel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok