HC Slovan porazil pražského Leva a získal tri body

TASR
3.11.2012 19:32

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v jedinom sobotňajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade HC Lev Praha 2:1. Triumf "belasých" v premiérovom meraní síl dvoch nováčikov nadnárodnej súťaže zariadili útočníci Roman Kukumberg a Michal Vondrka.

HC Slovan porazil pražského Leva a získal tri body
CTK

Gól domácich strelil Jakub Voráček po prihrávke Zdena Cháru.

Zverenci trénera Rostislava Čadu sa v rámci šnúry zápasov na klziskách súperov najbližšie predstavia 14. novembra v Jaroslavli proti tamojšiemu Lokomotivu.

Lev Praha - Slovan Bratislava 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Góly: 49. Voráček (CHÁRA) - 20. Kukumberg (Kytnár, Tabaček), 26. Vondrka (Švarný). Rozhodcovia: Ronn (Fín.), Olenin - Misjur, Raming (všetci Rus.), vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 12.885 divákov (vypredané).

zostavy a striedanie:
Lev Praha: Pöpperle – Chára, Němec, Škoula, Oystrick, Porseland, Mikuš, Krejčík – Svoboda, Vrána, Klepiš – Surový, J. Mikúš, Hossa – Novotný, Christensen, Voráček - Řepík, Cingeľ, Sekáč – Birner
Slovan Bratislava: Janus - Štajnoch, Višňovský, Sekera, Sigalet, Švarný, Tabaček, Trška - Šatan, Bližňák, Hudáček - Miklík, Vondrka, Lipiansky - Šťastný, Daňo, Ölvecký - Bakoš, Kytnár, Kukumberg - T. Mikúš

V búrlivej atmosfére začali lepšie domáci, ktorých mohol už po niekoľkých sekundách poslať do vedenia Klepiš, ale Janus jeho pokus zblízka zneškodnil. Slovan sa mohol dostať do hry v 5. minúte pri presilovke, ale nedokázal sa ani len usadiť v útočnom pásme a naopak po chybe Sekeru a záchrannej brzde v podobe faulu Sigaleta na Novotného nariadili rozhodcovia trestné strieľanie. Domáci útočník mieril medzi betóny, tento priestor si však Janus postrážil. S pribúdajúcimi minútami sa Slovan čoraz viac tlačil do útoku, ale nebezpečenstvo hrozilo z oboch strán. V 17. minúte najprv zazvonila žŕdka Janusovej svätyne po strele Hossu a následne sa snažil o dorážku Surový, ale k tej sa už nedostal. Keď sa už zdalo, že v prvej časti diváci gól neuvidia, tribúny rozjasal Kukumberg, ktorý poslal puk do odkrytej časti bránky po ideálnej prihrávke Kytnára - 0:1.

Atraktívny hokej pokračoval aj v druhej dvadsaťminútovke. Na jej začiatku sa hostia ubránili súperovej presilovke, keď Lev hrozil predovšetkým príklepmi Cháru od modrej čiary. V 26. minúte sa ocitol vo veľkej šanci Kukumberg a hoci ju nevyužil, mrzieť ho to nemuselo, lebo vzápätí Vondrka v skrumáži pred bránkou upratal puk za Pöpperleho - 0:2. V polovici zápasu zaujala zrážka Cháru so Šatanom, po ktorej sa kapitán Slovana len veľmi ťažko dvíhal z ľadu a krajanovi z reprezentačného dresu venoval pár "teplých" slov. Domáci sa zo všetkých síl snažili o kontaktný gól, na Janusa však nevedeli nájsť účinný recept.

Nepodarilo sa im to ani v úvode tretej tretiny, keď na trestnej lavici sedel Sigalet. Keď už aj Janus bezmocne ležal na ľade, v poslednej chvíli zabránil gólu Miklík. Domáci strelili gól až v 49. minúte, keď po pravej strane potiahol puk Chára, naservíroval ho medzi kruhy Voráčkovi a kmeňový hráč Philadelphie Flyers zavesil do vinkla - 1:2. Lev vycítil šancu, zatlačil hostí do hlbokej defenzívy, ale výraznejšie šance si nevypracoval. Dve minúty pred záverečnou sirénou si domáca striedačka vyžiadala oddychový čas a onedlho odvolala aj brankára, Levu sa však už vyrovnať nepodarilo. Gólovú poistku mohli pridať Hudáček i Kukumberg, netrafili však prázdnu bránu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok