FOTO Nie sme tu na to, aby sme žili zo dňa na deň, ale aby náš život bol dobrodružnou výpravou, odkázal pápež mládeži

TA3 TASR
14.9.2021 18:28

Pápežovi Františkovi na košickom štadióne Lokomotíva nadšene tlieskalo vyše 21-tisíc prevažne mladých ľudí, no nechýbala ani staršia generácia. Pontifik mladých veriacich upozornil na to, aby nezabúdali na svoje korene a aby sa stretávali so svojimi rodičmi a starými rodičmi.

FOTO Nie sme tu na to, aby sme žili zo dňa na deň, ale aby náš život bol dobrodružnou výpravou, odkázal pápež mládeži
TASR

Na stretnutie s pápežom Františkom prišlo na košický štadión Lokomotíva približne 21-tisíc, prevažne mladých ľudí. Nechýbala však ani staršia generácia. Svätý Otec veriacich pozdravil z papamobilu. 

Pápež pozdravil mladých veriacich na košickom štadióne Lokomotíva TASR

Dopoludnia sa konala svätá omša, ktorú celebroval kardinál Dominik Duka, pražský arcibiskup. Jeden z nasledujúcich blokov bol venovaný Anne Kolesárovej, ktorú na tomto štadióne blahorečili pred troma rokmi. Mladým ľuďom Svätý Otec odkázal, aby nezabúdali na svoje korene, ktorými sú ich rodiča a najmä starí rodičia, aby k nim chodili a rozprávali sa s nimi. Nebezpečenstvom je podľa neho rásť vykorenený, varoval pred preplnenosťou virtuálnym svetom a odpojením sa od života.

Program stretnutia tvorili svedectvá mladých, dialóg so Svätým Otcom a jeho príhovor TASR

„Nie sme tu na to, aby sme žili zo dňa na deň, ale aby náš život bol dobrodružnou výpravou,“ uviedol pápež. Konštatoval pritom, že vo veľkých príbehoch sú vždy dve ingrediencie - jednou je láska a druhou dobrodružstvo, hrdinstvo.

Pontifik odkázal mladým, aby nezabúdali na svoje korene TASR
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok