Situácia na školách sa komplikuje v ďalšom meste. V karanténe sú desiatky žiakov

TA3 TASR
14.9.2021 17:02

Pandemická situácia vo Vrábľoch sa postupne zhoršuje. Primátor Tibor Tóth preto zvolal krízový štáb mesta, aby rozhodol o ďalšom postupe.

Deti
TASR/AP (ilu)

Zhoršená situácia sa už prejavuje na školách, kde sú v karanténe desiatky detí. Na Základnej a materskej škole Lúky sa ochorenie potvrdilo u piatich detí a jedného učiteľa. „V karanténe tu zostáva 85 žiakov. Škola prechádza do červenej fázy školského semaforu a ďalšie opatrenia určí Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre. Na Základnej škole Levická je jeden pozitívny žiak, v karanténe je 26 detí a traja učitelia,“ informoval krízový štáb mesta.

 

Plánované kultúrne podujatia zatiaľ radnica neplánuje zrušiť, prebiehať budú v režime OTP. Povolených je maximálne 1000 účastníkov a pri vstupe sa bude kontrolovať potvrdenie o očkovaní, platný test, prípadne doklad o prekonaní ochorenia. „Slávnosti vinobrania sa po súhlase krízového štábu a kladnom stanovisku RÚVZ budú konať 18. septembra. K cyklistickým pretekom, ktoré sa majú konať 26. septembra, nebolo zaujaté definitívne stanovisko, pretože nie je možné presne predvídať, aká bude epidemická situácia,“ konštatuje sa v stanovisku krízové štábu.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok