Opätovne pochovali druhú opäť leteckej havárie pri Smolensku

TASR
3.11.2012 17:54

V Chráme Božej prozreteľnosti vo Varšave dnes opätovne pochovali telesné pozostatky posledného poľského exilového prezidenta Ryszarda Kaczorowského (1989-1990), ktorý bol v apríli 2010 jednou z 96 obetí leteckého nešťastia pri Smolensku. Informovali o tom poľské médiá.

Opätovne pochovali druhú opäť leteckej havárie pri Smolensku
wiadomosci.wp.pl

Z dôvodu nesprávnej identifikácie ležalo jeho telo 2,5 roka v hrobe inej obete havárie. O koho išlo, sa verejnosť nedozvie. Obe telá exhumovali 22. októbra.

Na rozlúčku s Kaczorowským, prišli okrem príbuzných aj skauti a študenti zo škôl, nesúcich jeho meno. Ceremónie bola zúčastnili aj prvá dáma Poľska Anna Komorowská, vedúci prezidentskej kancelárie Jacek Michalowski, poradca premiéra Wladyslaw Bartoszewski a ďalší politici.

Išlo o druhý opakovaný pohreb obete leteckej havárie pri Smolensku, pri ktorej zahynul aj vtedajší poľský prezident Lech Kaczynski. Kaczorowského telo identifikoval v apríli 2010 námestník ministra zahraničných vecí Jacek Najder. Najder, teraz poľský veľvyslanec pri NATO, sa ospravedlnil jeho rodine za nesprávnu identifikáciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok