V Prešove zasiahli aj zdravotníci. Počas návštevy pápeža riešili kolapsy i dehydratáciu

TA3 TASR
14.9.2021 13:14

Zdravotníci riešili počas utorkového stretnutia s pápežom Františkom v Prešove prevažne kolapsy. Podľa hlavnej operátorky operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Ľuboslavy Pekárovej zdravotné zabezpečenie prebehlo bez problémov.

V Prešove zasiahli aj zdravotníci. Počas návštevy pápeža riešili kolapsy i dehydratáciu
TASR/Michal Svítok

"Doteraz sme ošetrili približne sedem pacientov. Zvyčajne to boli kolapsy, hypotenzie a dehydratácia. Do zdravotníckeho zariadenia sme nesmerovali žiadneho pacienta, to znamená, že všetko bolo vyriešené na mieste," povedala Pekárová.

Návštevníkom svätej omše v Šaštíne, ktorú tam v stredu bude celebrovať pápež František, odporúča, aby dodržiavali pitný režim a v prípade, že užívajú lieky, aby ich nezabudli užiť.

"Je potrebné sa zabezpečiť určite v rámci obuvi, pokrývky hlavy, a ak by predsa potrebovali riešiť zdravotný stav, tak kontaktovať na mieste Slovenský červený kríž alebo záchrannú zdravotnú službu, ktorá zabezpečuje zdravotnú starostlivosť," dodala Pekárová.

Pápež František po svätej liturgii, ktorú odslúžil v Prešove, zavíta v utorok popoludní na košické sídlisko Luník IX, kde pozdraví marginalizované komunity. Neskôr sa presunie na štadión Lokomotívy, kde sa prihovorí mladým ľuďom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok