Na pápeža sa príde pozrieť vyše stotisíc ľudí. Registráciu uzavreli

TA3 TASR
13.9.2021 09:46

Na podujatia s pápežom Františkom sa prihlásilo celkovo vyše stotisíc ľudí. Konferencia biskupov Slovenska v noci z nedele na pondelok po mesiaci uzavrela oficiálnu registráciu účastníkov na verejné podujatia spojené s jeho návštevou na Slovensku. Vyplýva to z údajov registračného tímu. Ide o registráciu pre plne zaočkované osoby. Informovala o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

Na pápeža sa príde pozrieť vyše stotisíc ľudí. Registráciu uzavreli
TASR

Približne polovica registrovaných príde na záverečnú svätú omšu so Svätým Otcom 15. septembra do Šaštína, zvyšok do Košíc a Prešova. KBS upozorňuje, že bez registrácie sa záujemcovia na verejné podujatia spojené s návštevou pápeža Františka nedostanú. Na podujatia sa prihlásilo aj takmer 7000 nezaočkovaných ľudí.

"Spolu s pápežom Františkom, ktorý nás poctil svojou návštevou, sa tešíme na každého jedného z vás. Zároveň opätovne všetkých prosíme a vyzývame, aby si pred príchodom na jednotlivé verejné miesta spojené s programom, pozreli všetky pokyny a povinnosti, ktoré je nutné splniť," povedal hovorca KBS Martin Kramara.

Zároveň dodal, že prosia ľudí o trpezlivosť. "Ak vám neprišla ešte vstupenka, alebo máte akýkoľvek problém po registrácii, ozvite sa nám na infolinku +421 2 2220 0075 či e-mailovú adresu: registracia@navstevapapeza.sk," poznamenal Kramara.

Vstupenky, ktoré registrovaným prídu, je potrebné si pred príchodom na podujatie vytlačiť a vziať si so sebou aj občiansky preukaz (či pas). Pápež František je na návšteve Slovenska, ktorá sa začala v nedeľu a potrvá do stredy 15. septembra. Hlava katolíckej cirkvi zavíta do Bratislavy, Košíc, Prešova a Šaštína. Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok