Polícia vyčíslila škodu po zrážke rýchlika s Tatrou. Dosahuje takmer 2,5 milióna eur

TA3 TASR
12.9.2021 10:25

Na takmer 2,5 milióna eur vyčíslili škodu, ktorá vznikla pri sobotňajšej (11. 9.) zrážke rýchlika s nákladným motorovým vozidlom v katastrálnom území obce Spišské Tomášovce v okrese Spišská Nová Ves. Informovala o tom hovorkyňa košického krajského policajného riaditeľstva Lenka Ivanová s tým, že polícia začala v prípade trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia.

nehoda_rychlik_1.jpg
TA3

"Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania zostalo nákladné motorové vozidlo značky Tatra stáť na železničnom priecestí z doposiaľ nezisteného dôvodu," uviedla s tým, že náraz rýchlika do vozidla v rýchlosti približne 100 kilometrov za hodinu, ktorej rušňovodič pre krátku vzdialenosť nedokázal zabrániť, Tatru "totálne zdeformoval". Na rýchliku došlo k značnému poškodeniu rušňa a prvého a druhého vozňa. Nehoda si podľa predbežného vyjadrenia lekárov vyžiadala ľahké zranenia jedného z cestujúcich.

"Po dôkladnom zadokumentovaní udalosti bola celková predbežná škoda vyčíslená na viac ako 2 400 000 eur," doplnila Ivanová s tým, že dychové skúšky u rušňovodiča i vodiča nákladného motorového vozidla skončili s negatívnymi výsledkami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok