Deti chystajú na Luníku IX pre pápeža program, zaznie aj modlitba po rómsky

TA3 TASR
11.9.2021 14:50

Kultúrny program pre pápeža Františka počas jeho návštevy na košickom sídlisku Luník IX pripravuje v sobotu pri priehrade Sigord pri obci Kokošovce v okrese Prešov približne 80 rómskych detí a mladých. Koordinátorom príprav je Krajské centrum rómskej misie na Sigorde, zastrešujúcou organizáciou Gréckokatolícka rómska misia.

Deti chystajú na Luníku IX pre pápeža program, zaznie aj modlitba po rómsky
TASR/Roman Hanc (ilu)

"Je tu 80 detí a mladých, ktorí nacvičujú hudobnú časť programu, divadelný program a tanečný program," uviedla Ivana Németová z Gréckokatolíckej rómskej misie s tým, že intenzívne prípravy na dramaturgii sa začali počas leta. Mnohí z účinkujúcich pochádzajú z radov GRM, najmä z obcí v okrese Vranov nad Topľou, pričom s programom nemali mať podľa Németovej slov "veľké problémy", keďže deťom a mládeži sa v centrách venujú "skúsení tréneri". "Ďalší mladí sú z Jarovníc, tí si pripravujú divadelno-tanečný program, potom sú tu deti z Bardejova, Poštárky, Lomničky, z Krížovej Vsi aj z Luníka IX," doplnila.

Súčasťou dvojhodinového programu, s ktorým sa rómska mládež počas podujatia a i priamo pápežovi Františkovi predstaví, má byť aj prednesenie modlitby Otče náš po rómsky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok