Pápež František sa bude presúvať papamobilom v Šaštíne, Prešove a Košiciach

TA3 TASR
11.9.2021 14:21

Presun pápeža Františka v papamobile je naplánovaný v utorok 14. 9. v Prešove a Košiciach a o deň neskôr v Šaštíne. Potvrdili to z Tlačovej kancelárie Konferencie biskupov Slovenska.

Pápež František Kórea papamobil (SITA)
SITA/AP

"Svätý Otec by mal prechádzať papamobilom pred začiatkom verejných podujatí v Šaštíne, Prešove a v Košiciach," konkretizovala TK KBS. Riaditeľ odboru protokolu Kancelárie prezidenta SR Roman Roth poznamenal, že v Bratislave nie je predpokladaný presun papamobilom.  Hlava katolíckej cirkvi sa tu bude presúvať medzi jednotlivými stretnutiami v kolóne.

Podľa hovorcu prezidentky Martina Strižinca dostať sa blízko k Svätému Otcovi v hlavnom mieste nebude úplne ľahké. "Všade, kde sa vyskytne, tak ide o pomerne malý priestor. Či už hovoríme o prezidentskej záhrade, kde ide o špecifické podujatie na pozvánky, alebo poobede na Rybnom námestí, kde sa stretne so židovskou komunitou. Takisto aj priestor pred Katedrálou svätého Martina je stiesnený a ľudia, ktorí tam budú prichádzať, sa museli takisto registrovať," vysvetlil Strižinec.

Pápež František na septembrovej návšteve Slovenska zavíta do Bratislavy, Košíc, Prešova a Šaštína. Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok