Hydratácia pleti je na jeseň rovnako dôležitá ako v lete. Takto vašej pokožke nebude chýbať voda

TA3/zm
11.9.2021 10:00

Počas letných horúčav je pre nás automatické dodržiavať pitný režim, nie len v klasickej podobe, ale aj v prípade pleti. Mnoho žien však zabúda, že tvár potrebuje dostatok vlahy aj v nadchádzajúcom jesennom období. Prečo je to tak?

Hydratácia pleti je na jeseň rovnako dôležitá ako v lete. Takto vašej pokožke nebude chýbať voda
Pexels/Matteus Silva

Na jeseň môžete mať dojem, že je vo vduchu dostatok vlhkosti, no vaša pokožka môže trpieť opačným problémom. Keď prechádzate z teplého interiéru do chladného exteriéru, vlaha sa z kože odparuje a o to viac sa treba krémovať a dodržiavať pitný režim, aj keď sú teploty pod tridsiatkou. 

Pitný režim

V lete má málokto problém s tým, že zabúda piť, pretože si to potenie a teploty priam vyžadujú. No keď sa počasie vonku náhle zmení, mnohé z nás na pohár vody zabúdajú. Aby ste mali raz a navždy jasno, pripravte si každý deň 8 až 10 pohárov vody alebo minerálky, prípadne nesladeného čaju. Bublinkové nápoje sa nepočítajú a v prípade, že si večer doprajete víno či iný alkohol, prirátajte za každý pohár sektu rovnaký pomer vody naviac, nad odporúčaných desať pohárov. 

Výmena krému

V jesennom počasí by ste mali vymeniť aj niektoré kozmetické produkty. Denný krém môže byť o niečo hutnejší ako je tomu v lete, ale pozerajte aj na zloženie. Hydratáciu pleti zaručia najmä oleje, ktoré môžu byť jednou z ingrediencií krému, alebo priamo prejdite na pleťové oleje s pipetou. Sústreďte sa na omega 3 mastné kyseliny a vitamíny A, C a E. 

Pleťové masky

Pridajte do svojej kozmetickej rutiny častejšie aj masky na tvár, pomôžu pokožke s regeneráciou a vyrovnaním sa s nepriaznivým počasím, ktoré jej neprospieva. Hydratačnými nič nepokazíte, ale na pamäti majte aj exfoliačné. N jeseň má totiž pokožka tendenciu rýchlejšie odumierať, čo sa prejavuje ako drobné šupinky. Kvalitný peeling si s tým však hravo poradí.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok