Tatry sa pripravujú na červený režim. Najviac sa dotkne prevádzky lanoviek

TA3 TASR
10.9.2021 15:30

Prevádzkovateľ kabínkových lanoviek v Tatranskej Lomnici, spoločnosť Tatry mountain resorts, obmedzí od pondelka 13. septembra počet osôb v kabínke na 50 percent alebo na členov jednej domácnosti. Preprava v lanovkách bude v režime kompletne zaočkovaní. Opatrenie sa netýka detí do 12 rokov. Informoval o tom riaditeľ strediska Vysoké Tatry Dušan Slavkovský. Dôvodom je prechod okresu Poprad do červenej fázy varovania podľa Covid automatu.

Tatry sa pripravujú na červený režim. Najviac sa dotkne prevádzky lanoviek
TASR

„Splnenie tejto podmienky sa bude kontrolovať pri nákupe lístkov, ako aj pred nástupom do kabínkových lanoviek. Povinnosťou je tiež prekrytie dýchacích ciest počas cesty lanovkou, ako aj v interiéri respirátorom FFP2,“ zdôraznil Slavkovský.

Ako dodal, v gastronomických prevádzkach ostávajú naďalej v režime OTP. Na dvoch miestach, na Hrebienku a Skalnatom Plese,  nechávajú dve oddelené terasy s okienkovým predajom bez stolov k dispozícii pre všetkých, teda v režime základ. „Od príchodu pandémie naďalej vo zvýšenej miere dezinfikujeme kabínkové lanovky nielen dezinfekčnými prostriedkami, ale aj špeciálnymi lampami. Snažíme sa urobiť všetko pre to, aby sme ľuďom zabezpečili maximum možných služieb a zároveň im dopriali možnosť bezpečne si v horách oddýchnuť,“ poznamenal Slavkovský.

Zmeny sa od pondelka dotknú aj strediska Jasná v Nízkych Tatrách, v ktorom sú aktuálne v prevádzke lanovky na Chopok z juhu aj zo severu. „Kým na juhu platí už od minulého týždňa oranžový režim, na liptovskej strane dôjde k sprísneniu podmienok podľa pravidiel oranžového Covid automatu od 13. septembra. V praxi pôjde predovšetkým o kontrolu režimu OTP na lanovkách aj v gastronomických prevádzkach,“ uviedol riaditeľ strediska Jiří Trumpeš.

Vodné parky v Bešeňovej a Liptovskom Mikuláši majú do 15. septembra otvorené svoje letné areály so všetkými atrakciami. „Kým v Bešeňovej sa v podmienkach návštevy nič nemení, pretože okres Ružomberok zatiaľ ostáva naďalej v zelenej fáze, v Tatralandii od pondelka sprísňujeme opatrenia z dôvodu vstupu okresu do oranžovej fázy ostražitosti. Vstup bude od 13. septembra umožnený len osobám v režime OTP. Kapacita areálu i saunového sveta bude obmedzená na polovicu,“ priblížil riaditeľ vodných parkov Igor Mráz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok