Spokojnosť v spálni ovplyvňuje detstvo. Tieto chyby pri výchove detí radšej nerobte

TA3/zm
10.9.2021 16:00

Za úspešným či menej zdarným intímnym životom stojí vraj výchova v detstve, tvrdia vedci. Čím menej emócii rodičia dávajú svojim deťom, tým menej budú vedieť prejaviť city v partnerovi v dospelosti.

Spokojnosť v spálni ovplyvňuje detstvo. Tieto chyby pri výchove detí radšej nerobte
Pexels/Ron Lach

Emocionálne zanedbávanie v nízkom veku vedie v dospelosti k nízkemu sebavedomiu i k množstvu sexuálnych dysfunkcii. Potvrdila to štúdia uverejnená v odbornom magazíne International Journal of Sexual Health.

Budovanie vzťahov

Vzťah dieťaťa a rodiča formuje všetky ostatní vzťahy v budúcnosti dospievajúceho i dospelého človeka. Čím menej emócii dostávate v rannom veku, tým menej ich budete vedieť prejaviť v partnerstve. Z vedeckého výskumu vyplýva, že až 65 percent zanedbávaných detí, ktoré necítili od matky či otca lásku a nehu, má v dospelosti rôzne sexuálne problémy.

Neštandardná intimita

Ak si rodičia svojich potomkov málo všímajú, nevybuduje si citové väzby k nikomu. A city s partnerstvom, samozrejme, úzko súvisia. Prejavia sa následne aj v intímnom živote, kedy majú emocionálne zanedbávané deti v dospelosti problém s rôznymi sexuálnymi dysfunkciami a tiež majú sklony k rizikovým a neštandardným sexuálnym praktikám.     

Z vedeckého výskumu vyplýva, že až 65 percent zanedbávaných detí, ktoré necítili od matky či otca lásku a nehu, má v dospelosti rôzne sexuálne problémy.

Témy: Vzťahy
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok