Podnikateľ Fiľo vraj o zmenkách nevedel, o ich existencii sa mal dozvedieť až z novín

TA3 TASR
10.9.2021 11:33

Podnikateľ Milan Fiľo nepozná Štefana Ágha obžalovaného v kauze televíznych zmeniek TV Markíza. O zmenkách sa dozvedel približne pred dvomi - tromi rokmi z tlače. Uviedol to ako svedok počas piatkového pojednávania so Štefanom Ághom pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku.

Pozadie futbalových klubov: Za mnohými z nich stoja oligarchovia aj zahraničné spoločnosti
TASR/Martin Baumann/Denis Dufala

"Neviem o tom nič. Dozvedel som sa o tom z tlače a potom až pri vypočúvaní. Nevedel som na začiatku, ani o čo ide," povedal. Svedok vypovedal len k odkupu podielov v TV Markíza v roku 2000. Vtedy odkúpil spoločne s prezidentom Slovenského futbalového zväzu Jánom Kováčikom podiel v televízii. "Nevedel som o žiadnych záväzkoch v TV Markíza. Nikdy som sa o takýto spor nezaujímal," vypovedal.

Pokiaľ by vedel, že existujú nejaké zmenky, nikdy by nevstúpil do vlastníckych práv televízie. On osobne mal lepšie vzťahy s Kováčikom ako bývalým riaditeľom TV Markíza Pavlom Ruskom. Podľa vlastných slov s Ruskom nie je v kontakte desať až 15 rokov a Mariana Kočnera videl dva razy.

Pojednávanie so Štefanom Ághom sa začalo minulý rok v závere novembra. Obžalovaný vinu popiera a vyhlasuje, že žiadne zmenky v sume 34,5 milióna eur nesfalšoval a sú pravé. V minulosti figuroval ako obvinený v kauze, v ktorej v januári Najvyšší súd SR právoplatne odsúdil Ruska a Kočnera na 19-ročné tresty odňatia slobody. Štefana Ágha, označovaného v kauze Gamatex za pravú ruku Kočnera, vylúčili na samostatné konanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok