Umyté vlasy bez vody a za pár sekúnd: Spoznajte výhody suchého šampónu

TA3/zm
9.9.2021 16:00

Čerstvo umyté vlasy vyzerajú najlepšie, no nie vždy máte na celú procedúru a následne stylovanie účesu čas. V takýchto prípadoch je rýchlou záchranou suchý šampón. Ak sa ho rozhodnete používať, mali by ste vedieť niekoľko zásad.

Umyté vlasy bez vody a za pár sekúnd: Spoznajte výhody suchého šampónu
Pexels/cottonbro

Suché šampóny nie sú určené na každodenné používanie a jedná sa o produkt, ktorý by mal byť vašim pomocníkom len občasne. Čo ďalšie by ste mali o zázračnom spreji vedieť?

Ako na suchý šampón

Suché šampóny nie sú žiadna novinka, predávajú sa už od roku 1940 a tešia sa veľkej obľube pre ich jednoduchú a rýchlu aplikáciu. Ide to ľahko práve preto, že sa nezdržiavate so žiadnou vodou a umývaním vlasov. Jednoducho nastriekate sprej zo vzdialenosti 15 až 20 cm najmä ku korienkom vlasov, do dĺžky sa neodporúča používať ho. Je pritom jedno, či si takto pomôžete večer alebo ráno, v tomto duchu nemá suchý šampón žiadne obmedzenie.

Zložením je väčšina suchých šampónov na báze škrobov, ktoré dokážu vysať mastnotu z vlasov. Preto však na nich ostáva biely povlak, čo roky trápilo najmä tmavovlásky. Našťastie, dnes už existujú také spreje, ktoré sú priamo určené pre ne, a tak na vlasy neaplikujete biely, ale tmavý sprej. Tak či tak platí pravidlo, že suchý šampón treba z vlasov vyšúchať.

Výhody suchého šampónu

Okrem toho, že tento sprej je SOS kozmetickým prípravkom, keď naozaj nestíhate, oceníte ho aj z iných dôvodov. Najmä ženy s jemnejšími vlasmi, ktoré majú sklony k masteniu, vnímajú, že po nanesení suchého šampónu dosiahne ich účes väčší objem. Dámy so suchými vlasmi dostanú vďaka tomuto spreju do vlasov viac lesku. A všetky ženy ocenia, že im hriva bude príjemne voňať, akoby si čerstvo umyli vlasy.

Pozor, ako často ho používate

Vyzerá to tak, že tento zázrak by mala mať v kúpeľni každá žena, no suchý šampón nemá len samé výhody, našlo by sa jedno zásadné negatívum. Nemôžete ho používať pričasto. A tým nemôžete myslíme, že ak si chcete zachovať zdravé vlasy, tak by vám tento sprej mal slúžiť maximálne jeden až dvakrát do týždňa.

Suché šampóny totiž, logicky, vysušujú z vlasov maz, ale aj ten potrebný. Pri častom používaní tohto produktu hrozí, že sa vám vlasy začnú lámať, a to tesne pri pokožke hlavy, keďže sa aplikuje najviac práve na toto miesto.

Rovnako môžete mať problémy s tvorbou lupín, keďže sa okrem vlasov vysušuje aj pokožka. A citlivejším dámam môžu vlasy celkovo začať padať, keďže sa týmto typom šampónu upchávajú vlasové folikuly. Preto aj pri suchom šampóne platí, že všetko treba robiť s mierou.           

Suché šampóny nie sú žiadna novinka, predávajú sa už od roku 1940 a tešia sa veľkej obľube pre ich jednoduchú a rýchlu aplikáciu.

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok