Za ľudí je prvou obeťou. Podľa Fica nezostane z koalície kameň na kameni

TA3 TASR
8.9.2021 15:45

Predseda Smeru-SD Robert Fico hovorí, že jedinou cestou pre vládnu koalíciu sú aktuálne predčasné voľby. Myslí si, že neskôr už nebude mať vláda čo zachraňovať, pretože zo súčasnej koalície nezostane kameň na kameni. Je presvedčený, že ak sa bude situácia naďalej takto vyvíjať, tak Smer-SD vyhrá ďalšie voľby.

Dodal, že strana Za ľudí je prvou obeťou súčasnej vlády. Zároveň sa pýta, či kabinet ešte zaujímajú aktuálne výzvy štátu, alebo na ne rezignoval. "Nerozumiem ich filozofii, rozumiem ich filozofii len z pohľadu peňazí. Keby som dnes bol v ich koži a pozeral sa na vývoj v krajine, tak by som prijal rozhodnutie: Poďme zachrániť ruiny. Hovorím o ruinách vládnej koalície. Zachrániť ruiny koalície môžete len tak, že pristúpite k predčasným parlamentným voľbám. Oni si však povedali, že chcú ďalej kradnúť," skonštatoval Fico a poukázal na zvyšovanie verejného dlhu. Členovia koalície si podľa šéfa Smeru-SD neuvedomujú, že do riadnych volieb už nebudú mať čo zachraňovať.

Smer-SD podľa Ficových slov nezaujíma ani líderka Za ľudí Veronika Remišová, ani ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Namieta však, že ak môže Kolíková ostať vo funkcii, treba sa pripraviť na to, že v budúcnosti môžu bratia a sestry ministrov "robiť biznis so štátom".

Šiesti poslanci Národnej rady SR zo strany Za ľudí okolo Kolíkovej končia v strane i poslaneckom klube a odchádzajú do klubu SaS. Oznámili to v stredu. Klub Za ľudí sa má po ich odchode rozpadnúť, keďže v ňom nebude dostatok poslancov na jeho ďalšie fungovanie. Predseda SaS Richard Sulík deklaroval záujem udržať vládnu koalíciu aj to, že si SaS nechce nárokovať ďalšie posty v rámci koalície. Jedinou požiadavkou strany má byť zotrvanie Kolíkovej vo funkcii ministerky spravodlivosti. Predsedníčka Za ľudí Remišová v reakcii označila odchod kolegov za zradu hodnôt i členov strany.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok