Žiadne odkazy posielať nebude. Žitňanská chce po odchode Kolíkovej hovoriť s Remišovou i premiérom

TA3 TASR
8.9.2021 11:43

Poslankyňa Národnej rady SR a doterajšia predsedníčka poslaneckého klubu Za ľudí Jana Žitňanská sa chce čo najskôr rozprávať s líderkou strany Veronikou Remišovou aj premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO). Uviedla to na sociálnej sieti po tom, ako frakcia okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej oznámila odchod zo strany i poslaneckého klubu.

Šeliga Žitňanská 1140px (TASR/Martin Baumann)
TASR/Martin Baumann

"Nikdy som nezvykla odkazovať svojim kolegom cez médiá alebo sociálne siete a neurobím to tak ani v tejto ťažkej chvíli. Budem sa preto čo najskôr rozprávať s predsedníčkou strany Veronikou Remišovou a o stretnutie som požiadala aj premiéra Hegera a následne o tom budem informovať," skonštatovala Žitňanská. Dodala, že prioritou pre ňu ostáva zlepšovanie života ľudí so zdravotným postihnutím a ich rodín.

Porazení sú tí, ktorí verili strane

"Do poslednej chvíle som sa snažil držať stranu pokope a hľadať kompromis, aby sme aspoň ak už nie priateľsky, tak pragmaticky, plniac náš program, zostali do konca volebného obdobia spoločne. Pretože toto nebol hodnotový alebo programový spor, ale spor o to, kto bude predsedníčka strany," tvrdí Šeliga. Podotkol, že porazenými ostali tí, ktorí verili strane Za ľudí, že egá nie sú na prvom mieste. Nepovedal zatiaľ, ako bude vyzerať jeho politická budúcnosť. Za slušnosť považuje stretnúť sa osobne na predsedníctve strany a hovoriť s kolegami, ale aj s premiérom. Dodal, že predsedníctvo strany by sa malo konať v priebehu pár dní.

Šiesti poslanci Národnej rady SR zo Za ľudí okolo Márie Kolíkovej končia v strane i poslaneckom klube a odchádzajú do klubu SaS. Klub Za ľudí sa po ich odchode rozpadne, keďže v ňom nebude dostatok poslancov na jeho ďalšie fungovanie. Predseda SaS Richard Sulík na tlačovej konferencii deklaroval záujem udržať vládnu koalíciu aj to, že si SaS nechce nárokovať ďalšie posty v rámci koalície. Jedinou požiadavkou strany má byť zotrvanie Kolíkovej vo funkcii ministerky spravodlivosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok