Dokonalé a zdravé mihalnice závisia od odličovania, nie líčenia. Nerobte tieto chyby

TA3/zm
8.9.2021 16:00

Myslíte si, že dokonalý vejár mihalníc dosiahnete vhodnou špirálou, umelými riasami či zázračnými sérami? Možno, ale väčšina úspechu, ako mať zdravé a husté mihalnice, závisí od toho, či ich správne odličujete.

Dokonalé a zdravé mihalnice závisia od odličovania, nie líčenia. Nerobte tieto chyby
Pixabay

V dvadsiatke ste možno až tak nedbali o odličovanie mejkapu, v tridsiatke ste to už zrejme robili pravidelne, ale otázne je či správne. Okrem pleti sa však treba zamerať špeciálne na mihalnice, ktoré pod vrstvami špirály dostávajú poriadne zabrať.

Šetrne odmaľovať

Samy dobre viete, že dať z očí dole tmavú farbu je boj, ktorý väčšinu z nás zvádza k tomu, aby sme na to šli drsnejšie a tampón s odličovacím prípravkom na oči poriadne pritlačili a šúchali, kým líčidlo nezmizne. Je to však najhoršie, čo môžete svojim mihalniciam robiť.

Pri silnom tlaku vyvíjanom na mihalnice pri odličovaní ich lámete a oslabujete. Výsledkom sú jemnejšie a kratšie riasy, ale tiež menej hustý vejár. Navyše šúchaním a trením očí si spôsobujete aj predčasný vznik vrások.

Správna technika je odličovací tampón na pol minúty priložiť na oči, nechať mlieko či micelárnu vodu alebo iný kozmetický produkt pôsobiť tak, aby farbu zo špirály rozpustil a následne ju z očí pomocou tampónu len stiahnete.    

Ak sa neodlíčite

Druhý častý problém nastáva, ak si večer poviete, že očistíte pleť, ale oči netreba, veď na druhý deň ráno sa opäť budete maľovať. Mihalnice tak opäť vystavujete nepriaznivým účinkom. Ak je na nich počas noci farba, nemajú čas regenerovať sa. Takto oslabené mihalnice majú potom tendenciu najmä vypadávať. V takýchto prípadoch ženy presne siahajú po rôznych sérach na rast mihalníc, no pristom stačí problému predchádzať a nebudete ho musieť riešiť vôbec.

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok